Published On: Pet, stu 17th, 2017

Bivša supruga mora Berlusconiju vratiti 60 milijuna eura

Bračni par se službeno rastao u veljači 2014. ali i dalje spori o alimentaciji, koja je bila najprije određena na 3 milijuna eura mjesečno i zatim smanjena na 1,4 milijun.

Silviju Berluconiju je u četvrtak odobrena revizija odluke o alimentaciji bivšoj supruzi Veronici Lario, koja mu mora vratiti oko 60 milijuna primljenih eura.  Bračni par se službeno rastao u veljači 2014. ali i dalje spori o alimentaciji, koja je bila najprije određena na 3 milijuna eura mjesečno i zatim smanjena na 1,4 milijun.

U četvrtak je milanski sud u potpunosti poništio tu alimentaciju, jer je Lario bila dovoljno bogata i posjeduje dovoljno za svoje potrebe uz kapital od 16 milijuna eura, obiteljski nakit i izdavačku kuću, prenose talijanski mediji.

U svibnju je talijanski vrhovni sud odredio da se alimentacijom jamči zadržavanje istog standarda koji je osoba imala tijekom braka te da alimentacija  određuje jedino ako bivši supružnik za to nema dovoljno. Veronica Lario (61) je tražila rastavu braka od bivšeg talijanskog premijera u svibnju 2009. a u pismu novinarima je objasnila da ne može ostati pokraj čovjeka koji se viđa s maloljetnicama.

Aludirala je na Berlusconijev dolazak na proslavu rođendana jedne 18-godišnjakinje iz Napulja, dvije godine prije izbijanja skandala večeri “bunga-bunga” s jako mladom Karimom El-Muhroug, poznatom kao Ruby. Koalicija desnog centra 81-godišnjeg milijardera je pobijedila na nedavnim regionalnim izborima na Siciliji.

Berlusconi se ipak ne može kandidirati do 2019. zbog presude zbog porezne prijevare iz 2013., ali namjerava voditi svoju stranku Forza Italia na parlamentarnim izborima 2018.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x