Subota, 15 lipnja, 2024

Biraju se homofobi i homofrendovi, fob-kandidati Bozanić i Kerum

Must Read

Uoči Zagreb Pridea organizatori povorke organizirali su izbor homofoba i homofrenda godine. Ante Kulušić, Josip Bozanić, Stjepan Lozo, Željko Kerum i Zoran Vinković kandidati su na ‘fob’ stranizbog svojih istupa. Na listi frendova su Arsen Bauk, Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Ksenija Turković i Daniela Trbović. 

 

Oni su svoje rekli, a sada je red na vas. Poruka je to LGBT zajednice koja je uoči zagrebačke Povorke ponosa organizirala izbor homofoba i homofrenda godine.

Od prošlogodišnjeg zagrebačke Povorke ponosa do danas veliki je broj javnih osoba imao priliku pokazati je li na strani ljubavi ili na strani mržnje, a naš je zadatak bio izabrati po pet iz svake kategorije. Učinili smo to pažljivo, poručuju iz Zagreb Pridea.

Na listi za homofoba godine našao se đakovački HDSSB-ovac Zoran Vinković, “dno dna Hrvatskog sabora, perjanica parlamentarne homofobije i seksizma”, splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je “osobno odgovaran za svaku kunu i lipu javnog novca potrošenog na osiguranje skupa”. Na listi se našao i kardinal Josip Bozanić, “prvi među nejednakima”.

Crkva je hijerarhijska organizacija, a Bozanić je njezin šef koji apsolutno ništa nije poduzeo da zauzda svoje huškače, prozivaju ga.

Kao homofob godine možda će biti izabran HDZ-ovac Ante Kulušić koji je svoje mjesto na listi zaslužio izjavom “Izađite 4. prosinca na izbore da zgazimo Kukuriku koaliciju jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani”.

Glasati se može na stranici Zagreb Pridea.

Osim homofoba, nominirano je i pet osoba koje zaslužuju naći se na listi za homofrenda 2012. godine. Riječ je o Arsenu Bauku, ministru uprave koji je prionuo  izradi čak tri zakona koji se tiču LGBT osoba: Zakonu o osobnom imenu, Zakonu o državnim maticama te zakonu koji će regulirati tzv. istospolne zajednice. Tu je i Boris Dežulović, “živa legenda borbe za ljudska prava u dragoj nam domovini”, koji se izdvojio nizom odličnih i afirmativnih tekstova.

Za titulu homofrenda godine natječe se još jedan Splićanin – Jurica Pavičić. Osim niza afirmativnih tekstova, svojim je fizičkim prisustvom na obje dosad održane splitske Povorke ponosa zaslužio nominaciju.

– Možda mnogi ne znaju njezino ime, ali upravo zahvaljujući profesorici Kseniji Turković zločini iz mržnje, odnosno njihovo kažnjavanje napokon dobivaju adekvatan zakonski okvir – kažu organizatori objašnjavajući zašto su na popis uvrstili ovu profesoricu zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Daniela Trbović s punim pravom može se naći na našoj listi homofrendica, kažu iz Zagreb pridea, jer  ne samo da je Daniela prošle godine došla na 10. povorku ponosa i tako javno istupila za LGBT ravnopravnost, već je medijski prostor u svojoj emisiji “Osmi kat” više puta otvorila za osobne priče LGBT osoba.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -