Bilić hrvatskim novinarima: Što je vama?

“Zar se moram opravdavati jer smo odigrali 1:1 protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta? Dio vas nas je ispratio kao da nemamo pojma, a sada očekujete da imamo 6 bodova nakon 2 kola” ljutio se izbornik Bilić na novinare. Također je opovrgnuo napise talijanskih medija da bi Hrvatska i Španjolska mogle dogovoriti rezultat 2:2

Povratak hrvatske nogometne reprezentacije u trening kamp nakon utakmice s Italijom u grupi C Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini donio je i prve povišene tenzije na redovnim novinarskim konferencijima u Varki.

Nezadovoljan što se mora opravdavati nakon 1:1 protiv bivših svjetskih prvaka, hrvatski selektor Slaven Bilić se u jednom trenutku obrušio se na hrvatske novinare.

„Bože moj dragi, što je vama? Zar se moram opravdavati jer smo odigrali 1:1 protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta? Dio vas nas je ispratio kao da nemamo pojma, a sada očekujete da imamo šest bodova nakon dva kola“, bio je ogorčen Bilić.

„Zar ste mislili da ćemo mi otputovati u Ukrajinu na četvrtfinale, a vas pustiti da igrate protiv Španjolaca?”

Hrvatskog stratega razljutilo je i pisanje italijanskih medija koji strahuju kako bi „Vatreni“ i „Furia“ mogli dogovoriti rezultat 2:2 koji i jedne i druge vodi dalje, a „Azzurre“ baca s turnira.

„To su gluposti. Mi smo sportaši. I Hrvatska i Španjolska pokušat će doći do pobjede“, rekao je.

‘Bezvezarije i gluposti’

Bilić je reagirao i na pisanje pojedinih hrvatskih medija kako se sukobio sa Igorom Štimcem, nezadovoljan njegovim komentarima tokom i nakon utakmice odigrane u četvrtak.

„To su bezvezarije i gluposti. Nemam pojma što je Igor govorio. Ne radi se o nikakvom napadu, a pogotovo ne na njega. Komentirao sam tek da u studiju nisu prepoznali kako smo u drugom poluvremenu promijenili formaciju igre“, zaključio je hrvatski strateg.

Premda nakon dva kola ima četiri boda, reprezentacija Hrvatske se uoči posljednjih 90 minuta u grupi C nalazi u nezgodnoj poziciji. Za siguran prolaz mora pobijediti aktuelne svjetske i evropske prvake.

„Nismo u idealnoj poziciji, no ne bih se mijenjao s Italijom“, izjavio je selektor Hrvatske, te dodao kako je uvjeren da Irci mogu pomrsiti planove Italijanima i tako možda pomoći „Vatrenima“.

Bilić se osvrnuo na Španiju koja „Vatrene“ očekuje u Gdanjsku.

„Španjolci su apsolutni favoriti, ne samo ove utakmice već i cijelog turnira. No, mi spremamo ratničku utakmicu. I oni gube. Pokazao je to Chelsea, pokazala je to i švicarska reprezentacija.“

Izvor: Agencije