BIJEDNO, BIJEDNIJE, HRVATI: S ovakvim pristupom obitelji pobijenih će tražiti da se rasvijetli genocid Armije BiH i na 60-u godišnjicu

 

Ovogodišnja trideseta obljetnica genocida u Grabovici, prvog genocida u BIH u ovom ratu, prolazi uz šutnju i naroda hrvatskog i proeuropsku tišinu njegovih predstavnika.

Umjesto da hrvatstvo grmi, da čupa kose, da prijeti izlazom iz ove tamnice od države ono na dan genocida jača autoritet terorista okupljenih u Tužiteljstvu BIH tako što ih se ne proziva nego ih se učtivo poziva,  i na ovu okruglu tužnu obljetnicu, da nešto rade. Time se tom korumpiranom soju, toj šaki jada, daje na važnosti. Institucionalizira se mafija. Plaćena da ne istražuje tamo gdje joj je Veliki Mafijaš kazao da se to nikada ne smije istražiti.

Naime sve se događa pod zadahom omerte, pod plaštom činjenice koja je izišla u javnost a koju je jedino objavio Poskok. I kompletni hrvatski mediji o tome šute.

To nisu hrvatski mediji. To je u Hrvatskoj austrijska bijeda od medija a u BIH ne znamo kako ih nazvati.

A o čemu se radi. Radi se o takvom zločinu kakav Hrvati u Hrvatskoj od 1991 do 1995 nisu vidjeli. Radi se o najgorem zločinu nad Hrvatima u ratu 90-ih.

Zašto bi se rodbina pobijenih Grabovičana, i u ime kojeg to iskustva pravde, nadali pravdi ako znaju da je US ambasador stavio veto na istraživanje čak i zločina u Bugojnu i ako taj jazavac danas predstavlja toliki autoritet nad sustvom i nad našim životima da ga nitko ne smije nazvati jazavcem sem nas?

Ovo je njegov dopis State Departmentu u kojem traži imunitet za Cikotića. Ovo je dopis, draga nacijo koji neće objaviti niti Večernjak , vaš znate Večernjak, niti vaša HRT , niti vaš Index, niti će ga ismijati Dežulović. Ovo je dokaz da Hrvatska nije država i dokaz da BIH nikada neće biti država.

Pismo ambasadora Amerike svojoj državi objavljeno je javno na Wikileaksu mjesecima. Kako je moguće da ovo pismo nije predmet interesa medija u Hrvatskoj?

Oznaka: Michael J. Murphey. Razlozi: 1.4 (B) i (D)
(C) SAŽETAK: Dana 19. rujna, Državno odvjetništvo potvrdilo mi je optužnice protiv dvije osobe u tijeku njihove istrage ratnih zločina počinjenih od strane Armije BiH u Bugojnu i oko njega tijekom rata 1992.-1995. Bugojno je bilo poprište žestokih borbi između ABIH-a i Hrvatskih obrambenih snaga (HVO) u razdoblju od 1993. do 1994., a trenutni ministar obrane Cikotić bio je zapovjednik jedinica ABIH-a stacioniranih u tom području u to vrijeme. Cikotić se ne spominje u optužnici, no hrvatske ratne veteranske grupe su ga ponovno optuživale za ratne zločine. Kontakt u Državnom odvjetništvu rekao mi je da je optužnica protiv Cikotića zbog zapovjedne odgovornosti moguća, ali je naglasio da je još uvijek prerano donijeti takvu odluku. Bez obzira na to, medijska pažnja oko suđenja u Bugojnu vjerojatno će ponovno oživjeti kampanju hrvatskih ratnih veterana protiv Cikotića.
Cikotić je vrijedan saveznik Sjedinjenih Američkih Država i snažan zagovornik reforme obrane. Kada bi se Cikotić i obranio od  optužbi za navodne greške iz prošlosti, i samo podizanje optužnice protiv njega prisililo bi ga na ostavku, a to bi bio značajan udarac našim naporima oko  reforme obrane. KRAJ DOPISA.

Evo vam , O “Hrvati”, o vi “ponosni Hrvati”  i originalni preslik dopisa u kojem Jazavac otvoreno vrši pritisak na sudstvo u BIH da se zločinci ne procesuiraju. Dovoljno je da Cikotić izjavi da ima prste i u Grabovici i neće biti istraga. Zašto pišemo Jazavac? Zato što čovjek, humano biće, između osobnog izbora, da potencijalni masovni koljač bude ispitan, ili da ostane na pozicji radi NATO-a nikada neće odabrati ovo drugo. Božje stvorenje , čovjek, upitat će se, što ako je taj moj suradnik doista kriv? I kako bi reagirao ja da je taj netko odgovoran za smrt mog oca, djeteta, majke? Jazavac se to ne pita. On goni po svom…

Izvornik na engleskom jeziku:

Shvaćaš li narode hrvatski da ovo ne želi objaviti niti jedan šiptarski medij iz EPH grupacije?

Shvaćaš li da o ovome znaju svi i Plenković i cijeli HNS i da nitko osim možda Milanovića neće progovoriti o ovome?

Dakle čemu se ti narode nadaš? I jesi lu uopće više narod?

Bez izlaska na ulice i blokade države neće biti pravde ni za Mladenku ni za Augustinu ni . Neće biti presuđen infanticid u Vitezu niti Genocid u Grabovici.

Naučite već jednom kategorizirati zločine nad samima sobom. Ako nazi Suljagić naziva Grabovicu “masakr i stradanjem” kada licemjerno piše kako je u Grabovici  “stradalo 14 a za 20 se još traga” i ako taj amortizirajući narativ izgovaraju  i fraturice po nalogu džihada, umiljavajući mu se, sukladno svojoj višestoljetnoj đugum praksi,  ti to nisi dužan.

Barem budi toliko dostojan pa nazivaj genocid genocidom, bez obzira što Hašaki Talibanat nije presudio džihadu niti na ovom mjestu.

Jebeni Haaški Talibanat predvođen talibankom svih talibanki Louise Arbour koja je otvoreno kazala hrvatskim novinarima usred Grabovice: Zločini Muslimana nad Hrvatima nisu predmet istraga našeg suda.

I potom najnormalnije primljena u ured Stjepana Mesića.

A ti narode? Što si ti učinio? I nakon tog  si , o naš dragi narode, ostao kruničati, zavjetovati se i udarao si zornice umjesto da si izišao na ulice. Potom si otpizdio u Dojčland. I realno baš te nešto i naročito briga za sve to. A narod si kad treba slaviti, veličati pobjede. No kad treba u praksi dokazati da si u stanju stajati satima na blokiranoj granici jer imaš pravo na pravu, e tada te nema. A i Liga je prvaka.

Jebite se Hrvati.

Prava se ne mole nego uzimaju.

Onako kako su ih tvoji djedovi uzeli 1878.

Ustavši se protiv najjače sile svijeta.

Osmanskog carstva.

Stjeravši Turčad do Stambola.

Jebite se vodoravno i okomito.

Jebite se u Međugorju i u Hrasnom.

Jebite se s vašim narikačama od svećenstva,  onima koji više i ne spominju braću pobijenu u Fojnici. I njih su kupili.

Jebite se i  s vašim političarima. Svi su se ušutili i pozicija i oproba.

I svi klanjaju po četiri puta dnevno pred zlim  zaštitnikom džihada. Murpheyom.

Jebite se svugdje i u svako doba. Možda nas se Bog sjeti pa izrodite neke nove generacije.

Možda budu dostojnije od vas – najsramotnije generacije BH Hrvata koja je ikada koračala ovom svetom zemljom Kotromanića i Hrvatinića.

I  budite grlato razočarani.

Osim tamo gdje trebate biti.

Na graničnim prijelazima, na magistrali Mostar-Sarajevo, nasred blokiranih ulica.

Jebite se vi i vaš katolibanski komformizam.

Gadite nam se.

Nemate pojma kolilko nam se gadite.

Sa svim vašim paradnim obredima,  licemjernom moralnošću, katolibanskim ufanjima, pizdama materinama od neaktivnosti.

Svijet vam se smije.

Nitko nikada nije uradio to svojoj djeci što ste vi uradili. Mrtvu ste izdali , živu tjerate da vas se stidi.

I nikada nitko nije nedostojnije odlazio s ove planete nego vi.

A tako ste ponosni. Jao što ste ponosni.

Na što točno ste ponosni?

Ne zaslužujete niti jednu pravednu presudu. Ako Grabovicu niste u stanju dići na svjetski nivo, natjerati haašku gamad da taj genocid nazovu genocidom, ne zaslužujete nikakvu sućut.

Jedno dijete je tamo zaklano, nakon što je gledalo kako mu siluju majku, jedna majka je silovana pa zaklana, pa još jedno dijete, pa još jedno,pa djedovi, pa su jednog djedicu natakli na križ, pa zapalili. pa bakice, bakice su jadne klali.  pa pse i mace, i krave. Sve su zaklali jebeni Bakirovi “zmajevi od blokiranog Sarajeva”,  pa su ih sve pobacali u Neretvu. Nešto malo sjevernije i koji tjedan radnije djecu su vam raznijeli na ljuljačkama, svoju su sklonili prije tog a sve što ste vi učinili bio je da ste to zamalo zaboravili. Izvinite što vam kvarimo ljeto, i picigin i bućkanje u novoj sezoni malene kapitalističke slobode.  Sve što steuradili u kulturi sjećanja bijaše spomenik u obliku broja Osam. Dakle daje ubojica ubio devet vi bi digli broj 9? Kao da ga dižete ubojici. Ne žrtvama.

Onogatiboga.

Jebite se “Hrvati”

Molitvena zajednico.

Koja moli višu silu i džihadiste da presude svojim izvršiteljima.

Da sami sebe osude.

Jeste li vi normalni uopće?

I što je vaša kolektivna dijagnoza o “Hrvati”?

Dijagnoza kuhane žabe?

Imate politički sustav OHR tamnice, koji plaćate, koji godinama radi na dovršetku genocida nad vama.

Neprocesuiranje ubojica naše djece dio je općeg programa genocida.

Narod koji to gleda iz godine u godinu naprosto iseljava. Iseljavaju nas i Grabovicom i Bugojnom i Vitezom. I cenzuriranim US red hot non papersima.

Iseljava nas i austrijski OHR i američka ambasada.

Tako se odužuju Petru Hercegu. Čovjeku koji je dao život za nekakvu drugačiju Ameriku.

Mater im invazivnu i naftnokartelsku.

I vi mirno šutite.

Ne izlazite na ulice, ta gdje biste to vi. To je za seljake. A u slobodno vrijeme divite se Dodiku i njegovoj smjelosti,  vi “proeuropski psići” vi koje je Maćeha Europa  oduvijek i tretirala ko psiće, koje je slala na giljotinu i skidala vam glave kad više ni Turci to nisu činili, koja vas je nakon što ste joj poslužli kao hrvatski AZOV, 90-ih, potom ustavno opljačkala, pa  orobila NATO tenkovima, i to prvih godina Daytona, NATO tenkovima koji su vam pljačkali banke u po bijela dana a legalnog predsjednika načinili su prognanikom u vlastitoj zemlji.   I koji i danas živi prognan dok vi svijetom šerate vaša rukovanja s novim OHR iskotima u BIH.

Dodik  jazavce barem naziva jazavcima. A vi  svoje tiranine nazivate europskom gospodom.

Birate šutljivce koji se tim jazavcima klanjaju. Jer je tako rekao uvaženi Plenki. GranićŠeksov hibrid.

Najveća lignja koja je rovarila hrvatskim političkim nebom.

Nekakve Darije Knezoviće birate.  Koji po 5 mandata šute u parlamentima za po par tisuća maraka mjesečno. Ali vi ste ugroženi i borite se za svoja prava! Kako?  Biranjem takvih?

Da vam sto vaših lažnih lijenih bogova i još lažnijih komformističkih gospi. Isus prezire svaku lijenost pa tako i ovu, društvenu, misaonu, nezainteresiranost oko zla koje se nadvilo nad vama.

Dario Knezović je jedinična mjera vaše političke onesviještenosti. Mjera koliko ste upali u grijeh nečinjenja.

Vama ne treba pravda.

Treba vam još 360 godina osmanskog terorizma da se ustanete.

Onako kako su vam se djedovi ustali. Oni kojih se više i ne sjećate. Jer su vam neke druge djedove postavili kao imperativ junaštva. One koji su služili okupatoru.

A bijahu ovi stari iz 1800 i neke neka ponosna generacija iz koje ste se vi izmigoljili.

Na sramotu tih djedova. I sami ne znamo kako.

Ako i postoji Gospa u Međugorju, ona nije uopće ponosna na vas. I vjerojatno plače  nad vama.

Nad narodom koji se ne može načuditi koliko nisko može ići njegov ubojica prema njemu. Nad narodom koji ubojicu u svojoj naivnosti gosti a tiranina javno slavi i javno mu ponavlja da je na njegovom putu.

Nad narodom koji je zahvalan svojim teroristima iz OHR-a što su mu nakon 25 godina terora vratili manje od 50% prava.

Znate šta Hrvati, treba vam Željka Komšića dovesti u svaki grad HercegBosne, na tribinu. Organizirati je. Čisto da se vidi koliko ste jadni. I dati mu da drži monologe bez iti jednog prava na pitanje da mu postavite.

Jadna bijedna eutanizirana molitvena zajednico.

Treba vam Zulfikara Ališpagu dovesti u Mostar na utakmicu Zrinjskog da vam maše srednjim prstom. Bijedni rode od roda ljudskog što si se izmigoljio.

I u šali narodom nazvato. Skupina nemislećeg mentalnog roblja koja pukim stjecajem okolnosti uživa politička prava.

Vama  o “Rvati” ne trebaju politička prava. Vi ste predodređeni za kmetstvo.

Takav odnos prema svojim mrtvima nemaju ni nepismena angolska plemena kamo li jedan europski narod.

Nemojte više slati priopćenja. Sramotite se.

Vrijeđate ovo malo ponosnih među vama.

Zamolite  radije svijet da vas ne spominje. Da vas medijski zaobiđu onako kako su vašu mrtvu djecu zaobišli.

Susramlje osjećamo zbog činjenice da su Mladenka i Augustina bile dio vas.

Nažalost su bile. Pojma nisu imale da ih ubijaju jer su pripadnice naroda kukavica.

Trebale su reći , da su znale da ste takvi, da se odnarođuju, da nisu taj crtani film.

I da mole da ih se ne ubija zato što su , nesretnim spletom okolnosti rođene kao Hrvatice.

Vrijeđa li vas ovaj tekst molitvena kukavičadi? Da?

E baš nas briga.

Mi smo ovo bili dužni napisati. U ime njih dvije.

I točn0 se dobro osjećamo.

A sada kmek tekst koji su objavile agencije.  Čitaj bijedo. Shvati da si bijeda:

Obitelji žrtava i hrvatski političari u BiH pozvali su u subotu da se rasvijetli ratni masakr nad 33 hrvatska civila u hercegovačkome selu Grabovici te upozorili da se još uvijek traga za ostacima 17 ubijenih, među kojima je i tijelo četverogodišnje djevojčice.

U noći s 8. na 9. rujna 1993. godine postrojbe bošnjačke Armije BiH su počinile masakr nad hrvatskim civilima u selu tridesetak kilometara udaljenom od Mostara u sklopu vojne operacije Neretva 93. Tada su ubijena 33 civila. Najmlađa žrtva bila je četverogodišnja Mladenka Zadro koja je ubijena u majčinu naručju. Za tijelom te obitelji se traga te za još 15 civila. Dio tih tijela najvjerojatnije je bačen u Neretvu.

„Od 1994. do danas niti jedno novo tijelo nismo pronašli“, izjavio je predsjednik Udruge Grabovica 93. Josip Drežnjak. Njemu su u tome masakru ubijeni majka, otac i stric. On godinama surađuje s tužiteljstvom i istražnim tijelima, no izražava razočarenje što svi počinitelji i nalogodavci nisu odgovarali za zločin.

„Dostavili smo toliko dokaza, a ovo je 30 godišnjica“, upozorio je. Drežnjak je uvjeren da nekadašnji načelnik Glavnog stožera Armije BiH Sefer Halilović ne bi bio oslobođen pred Haaškim tribunalom da su bili dostupni dokumenti koji su dostavljeni Tužiteljstvu BiH. Radi se o Direktivama za operaciju Neretva ‘93. u kojoj on zapovijeda napadna djelovanja.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović ocijenio je kako se predugo čeka na ostvarenje pravde za počinjene ratne zločine. Dodao je kako su ubijeni Hrvati u Grabovici bili žrtve pokušaja potpunog etničkog čišćenja Hrvata.

„Ovdje su 33 nevine žrtve zločina koji je imao jedan cilj ubiti, raseliti i iseliti ono što je hrvatsko na ovim prostorima i napraviti unitarni prostor u BiH“, rekao je Čović.

Pozvao je da se rasvijetle i brojni drugi zločini diljem BiH počinjeni tijekom rata.

Sudovi u BiH su, zbog zločina protiv civilnog stanovništva u Grabovici, osudili petoricu pripadnika Armije BiH na zatvorske kazne, a žitelji iz ovog mjesta kažu da su njih petorica osuđeni samo zbog ubojstava dviju obitelji.

U Grabovici su u subotu brojna izaslanstva, među kojima je bilo i ono veleposlanstva RH u BiH, položila vijence i zapalila svijeće, te je služena sveta misa za žrtve strašnoga zločina./Hina/HMS/