Petak, 21 lipnja, 2024

Talijanski veleposlanik Ruggero Corrias: ‘BiH ne može postojati bez Hrvata’

Must Read

Talijanski veleposlanik u BiH Ruggero Corrias izjavio je za današnji Večernji list kako BiH ne može postojati bez hrvatskog naroda te da se “Dayton”, koji po njegovom mišljenju, nije perfektan često koristi za odgađanje reformi koje ga se izravno ne tiču.

– Svi smo svjesni da ne postoji BiH bez hrvatskog naroda, koji će imati ista prava kao i drugi. Mislim da za bh. Hrvate važi sve ono što važi i za sve državljane BiH, neovisno o etničkoj pripadnosti, a ulazak u EU ponudit će jedan zajednički krov za sve – kazao je talijanski veleposlanik, dodajući kako zbog toga treba ubrzati “reforme koje će nas tome približiti”.

Kada su u pitanju izmjene “Daytona”, veleposlanik smatra kako mnogi prijedlozi u vezi sa tržištem rada, borbom protiv korupcije, pravilima za osnivanje poduzeća i sl. nemaju nikakve veze s “Daytonom”, ali se, ipak, ne provode.

Veleposlanik je za “Večernjak” komentirao i održane Opće izbore u BiH, naglasivši, pritom, kako proces formiranja vlasti mora biti brz i inspiriran reformama, prenosi Fena.

– Trebaju nam duboke i hitne promjene zbog građana i zbog ulaska države u Europu – istaknuo je talijanski veleposlanik, naglasivši kako se u formiranje vlasti ne bi trebali uplitati međunarodni čimbenici te da se sve stranke koje budu činile vlast moraju pozabaviti problemom nezaposlenosti.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

DODIK O RASPADU ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA: BiH godinama nije uložila ni marku i onda kažu da se bore za građane

Današnji nestanak struje uslijed raspada elektroenergetskog sustava u cijeloj regiji svjedoči koliko je taj sustav osjetljiv i ranjiv i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -