Četvrtak, 18 travnja, 2024

BiH na dnevnom redu svih europskih institucija

Must Read

Bosna i Hercegovina opet će se naći na dnevnom redu svih europskih institucija već ovog i početkom narednog mjeseca. Uz česte rasprave u Europskom parlamentu (EP) o BiH, naša zemlja bit će i na dnevnom redu zasjedanja Europske komisije (EK), Vijeća ministara EU i Europskog vijeća.

Europska komisija nedavno je u Londonu predstavila svoj detaljniji program pomoći BiH. Naglasak tog tijela je na ekonomskim reformama i otvaranju novih radnih mjesta u BiH. U tu svrhu EK je već pokrenula mehanizme kojima će u suradnji s drugim europskim institucijama, kao i bankama, realizirati konkretne programe pomoći. Samo za srednja i mala preduzeća na Balkanu, EK je, u saradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj, te srodnim bankama i fondovima, pokrenula financijsku liniju vrijednu 145 milijuna eura.

Vijeće ministara vanjskih poslova država članica EU (FAC) trebalo bi 17. ožujka raspravljati i o političkom paketu za intervencije u BiH. Sadržaj tog paketa još nije utvrđen. Zajednički će ga definirati visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton i ministri vanjskih poslova EU.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -