Published On: Sri, svi 18th, 2022

Biden odao počast žrtvama rasističkog pokolja i osudio “otrov” bjelačke supremacije

Joe Biden je u utorak oštro osudio “otrov” bjelačke supremacije i sve koji ga šire, nakon rasističkog pokolja u kojemu je u subotu u Buffalu ubijeno desetero ljudi.

U tom gradu u saveznoj državi New Yorku, gdje je mladić, zagovornik urotničkih teorija poput one o “velikoj zamjeni” stanovništva, u subotu počinio pokolj jurišnom puškom, američki predsjednik je govorio o “terorističkom” činu.

Spomenuvši tu rasističku tezu o “velikoj zamjeni” stanovništva, Joe Biden, veoma ganut, rekao je: “Pozivam sve Amerikance da odbace tu laž i osuđujem sve koji ju šire kako bi osvojili vlast, glasove, novac”.

Oni koji kažu da vole Ameriku potpaljuju mržnju i strah, dodao je 79-godišnji demokratski predsjednik, ne otkrivajući imena ni stranačku pripadnost. Taj otrov, to nasilje ne smije biti povijest našeg doba, istaknuo je.

U Sjedinjenim Državama zadnjih godina dogodio se niz pokolja u kojemu su žrtve bili crnci, židovi i osobe hispanskog podrijetla.

Predsjednik je u utorak još jednom pozvao da se regulira nošenje vatrenog oružja.

Nisam naivan. Znam da će se tragedija opet dogoditi. No neke stvari možemo učiniti. Možemo zabraniti automatsko oružje na našim ulicama, poručio je.

Joe Biden već dugo traži od Kongresa da zabrani automatsko oružje, poput onoga koje je upotrijebljeno u nedjelju. To je učinio Novi Zeland nakon rasističkog pokolja u džamijama u Christchurchu 2019., koji je bio uzor navodnom ubojici u Buffalu, Paytonu Gendronu, osamnaestogodišnjaku. No Joe Biden je uvijek nailazio na protivljenje republikanaca koji odbijaju bilo kakvo reguliranje.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Zbog ludjaka oružje mora biti pod registrom i kontrolom normalnih

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Govorim u ime nas hercegovačkih muslimana mi želimo suživot trebamo se promijeniti i pokajati kao ja nekdašnji ŠAČIR SOROŠ sjećate se moga vulgarizma al sam progledao mi muslimani ćemo morati živjeti u KRŠĆANSKOJ evropi biti samo dobri muslimani i imat ćemo svega. Ako nastavimo se ponašati kao PALESTINCI sa kriminalcem BAKIROM jadna nam majka muslimanka

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Amerika kad predje na islam u njoj nece biti rasizma i fasizma

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Revizija je otkrila da je polovica od 22 milijuna pratitelja Joea Bidena na Twitteru lažna20. svibnja 2022. u 09:55