Published On: Sub, svi 25th, 2013

BEZ KONKURENCIJE U REGIJI: Pogledajte listu najgorih – Sarajevo najopasniji grad na Balkanu!

Prema rezultatima istraživanja portala TheTopTens, Sarajevo je 13. najopasniji grad u Europi nakon kojeg, od ostalih gradova sa Balkana, slijedi Beograd koji se nalazi na 15. mjestu, Zagreb na 32., Priština 34. i Podgorica na 55. mjestu
Prema rezultatima istraživanja portala TheTopTens, Sarajevo je 13. najopasniji grad u Europi.
Navedeno istraživanje uglednog portala je pokazalo da je od zemalja regiona najopasniji glavni grad Albanije Tirana koji se nalazi na 6. mjestu.
Od ostalih gradova s Balkana Beograd dolazi poslije Sarajeva i nalazi se na 15. mjestu, a slijede Zagreb na 32., Priština 34. i Podgorica na 55. mjestu.
Prema rezultatima ovog istraživanja, najsigurniji grad na Balkanu je Novi Sad u Srbiji koji se nalazi na 66. poziciji liste najopasnijih gradova.
Od ostalih gradova Istanbul je 25. najopasniji grad u svijetu, London 28. i Paris 29.
Prema istom istraživanju, na prvom mjestu na listi najopasnijih gradova u Europi nalazi se Moskva, a slijede Glasgow, Limerick iz Irske, Nottingham, Napoli, Tirana, Sofia, Dublin, Liverpool i Bukurešt.
S druge strane, najsigurniji gradovi u Europi su Tallin, Göteborg i Stockholm.
Rezultati istraživanja prikupljeni su na temelju mišljenja stranaca i turista koji imaju priliku glasovati za najopasniji grad na navedenom portalu.
TheTopTens je ugledni portal na kojem svaki posjetilac ima mogućnost predložiti listu najboljih i najsigurnijih, ali i najopasnijih gradova u Europi.
(Anadolija / av)