Published On: Uto, kol 15th, 2017

BELJAK: Ljute se ako progovorimo o ustavnim pravima našeg naroda u BIH a oni bi po Hrvatskoj građevinske dozvole izdavali?

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio u ponedjeljak, u povodu protivljenja iz BiH izgradnji Pelješkog mosta dok se ne definira granica, kako se Bosna i Hercegovina nema pravo miješati u hrvatsku unutarnju politiku, a član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk smatra da je razlog takvim izjavama unutarnja situacija u susjednoj zemlji.

“Ja ne vidim da bi se bilo koja država, tako i BiH, imala pravo petljati u našu unutarnju politiku a Pelješki most, odnosno povezivanje dubrovačkoneretvanske županije i Pelješca s ostatkom Hrvatske pitanje je naše domovine,” rekao je Beljak novinarima u Jelsi na Hvaru gdje je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana grada.

Gradnja Pelješkog mosta nije na štetu ni jedne ni druge države, istaknuo je Beljak.

Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, koji je također nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelse u povodu Dana grada, rekao je kako takve izjave dolaze “zbog njihove unutarnje situacije.”

“Legitimno je pravo, čak bih rekao i dužnost Republike Hrvatske da spoji dva dijela svojeg kopnenog teritorija. Naravno mi trebamo razmišljati o dobrosusjedskim odnosima, ali i BiH treba razmišljati o dobrosusjedskim odnosima,” rekao je Bauk novinarima odgovarajući na pitanja.

Bauk smatra kako treba razgovarati s dužnosnicima iz BiH i vidjeti što im konkretno smeta.

“Na kraju, odluka je naša i vjerujem kako će taj projekt konačno biti završen,” dodao je Bauk.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u nedjeljnom intervjuu sarajevskom portalu Faktor.ba rekao kako drži da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije države i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare