Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

BELJAK: Ljute se ako progovorimo o ustavnim pravima našeg naroda u BIH a oni bi po Hrvatskoj građevinske dozvole izdavali?

Must Read

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio u ponedjeljak, u povodu protivljenja iz BiH izgradnji Pelješkog mosta dok se ne definira granica, kako se Bosna i Hercegovina nema pravo miješati u hrvatsku unutarnju politiku, a član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk smatra da je razlog takvim izjavama unutarnja situacija u susjednoj zemlji.

“Ja ne vidim da bi se bilo koja država, tako i BiH, imala pravo petljati u našu unutarnju politiku a Pelješki most, odnosno povezivanje dubrovačkoneretvanske županije i Pelješca s ostatkom Hrvatske pitanje je naše domovine,” rekao je Beljak novinarima u Jelsi na Hvaru gdje je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana grada.

Gradnja Pelješkog mosta nije na štetu ni jedne ni druge države, istaknuo je Beljak.

Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, koji je također nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelse u povodu Dana grada, rekao je kako takve izjave dolaze “zbog njihove unutarnje situacije.”

“Legitimno je pravo, čak bih rekao i dužnost Republike Hrvatske da spoji dva dijela svojeg kopnenog teritorija. Naravno mi trebamo razmišljati o dobrosusjedskim odnosima, ali i BiH treba razmišljati o dobrosusjedskim odnosima,” rekao je Bauk novinarima odgovarajući na pitanja.

Bauk smatra kako treba razgovarati s dužnosnicima iz BiH i vidjeti što im konkretno smeta.

“Na kraju, odluka je naša i vjerujem kako će taj projekt konačno biti završen,” dodao je Bauk.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u nedjeljnom intervjuu sarajevskom portalu Faktor.ba rekao kako drži da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije države i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -