BEČKI DJEČACI NE PRESTAJU SE DOKAZIVATI AUSTROUGARSKOJ: Vođi Srba zabranili dolazak u srpski Aushwitz. Ovo neće završiti dobro …

Austroberlinska vlada u Zagrebu je odluku o nedozvoljavanju dolaska predsjednika Srbije Aleksandra u bečku Hrvatsku, u privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, donijela kako rekoše “principijelno”, iz dva razloga.

Prvi je taj što su hrvatske vlasti iz neslužbenih izvora dobile informaciju o namjeri dolaska Vučića, odnosno hrvatska strana nije službenim putem informirana o namjeri mogućeg posjeta, što drže neprihvatljivim i u suprotnosti s diplomatskom praksom.

Potom, posjet visokog predstavnika strane države Spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u proteklim danima informiralo o tome veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj.

Iz Vlade ističu kako Hrvatskoj nije u interesu i da nema namjeru zaoštravati tenzije sa Srbijom, a da se u Hrvatskoj radi i da je hrvatska politika orijentirana na suprotno pokazuje i to da su postignuti pomaci u odnosu sa Srbima, što je vidljivo je i iz političkog života, sudjelovanja predstavnika srpske manjine u Vladi te potezima koji jačaju povjerenje i suživot.

Podsjetimo , Vučić nije bio ni u kakvoj zapovjednoj liniji koja je ubijala Hrvate 90-ih. Džaferović jeste.

Džaferović je bez najave pušten na stratište Hrvata.

Vučića, predsjednika srpskog naroda nisu pustili na najveće stratište Srba.

Bečka dječurlija koja se u šali zovu “RH Vladom” odrađuju prljav posao za NATO, Beč i Brussels.

Ponižavanjem Srba nastoje ishoditi reakciju Putina.

Istih onih Srba koje su Hrvati i Slovenci 1918. pozvali da im naprave državu i zaštite ih od upada Talijana.

Istih onih Srba koji su im stvorili Banovinu Hrvatsku 1939.

Istih onih Srba koje su potom pobili 1941. Skupa s Bošnjacima.