Published On: Čet, pro 1st, 2022

Beč, najneprijateljskiji grad na svijetu

Glavni grad Austrije, Beč, uvijek je u svjetskom vrhu po kvaliteti života, no sada je osvojio i prvo mjesto po neljubaznosti.

U kategoriji ljubaznosti istraživanja “Expat City Ranking 2022” Beč je zauzeo posljednje mjesto.

Prema ocjeni predstavnika stranih tvrtki i organizacija, koji su upućeni na rad u Austriju, Beč nije tako ugodan za život.

Čak 46 posto kaže da su Bečani nepristojni.

Dok su Mexico City, Muscat i Valencia najprijateljskiji gradovi, Frankfurt, Hamburg i, na posljednjem mjestu, Beč su na dnu ankete.

Anketirani kažu da su Bečani neljubazni prema strancima.

Isto tako, 54 posto tvrdi da je u Beču teško pronaći prijatelje, a 32 posto da su nezadovoljni društvenim životom u austrijskoj prijestolnici.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
2 mjeseci prije

Žalosno je kakva iskustva imaju Rizvanbegovićevi iseljenici na Zapadu, da svoja izbjeglištva moraju kategorizirati i rangirati po naj(ne)prijateljstvu. Užas da moraju tuđinu ići koji ih ne voli, te biti vođeni u njihovim statistikama radničke integracije stranaca kao najgori migranti, rame uz rame sa Marokancima, Liberijancima i Džibutistancima.

Jugoslavenski narodni sabor i Komunistička Demokratska Zajednica izgleda nikako da integrišu akristijaniziranu Rizvanbegovićevu potturrad koja se izgubila između svjetova Vatikana, Rizvanbegovićeve potturradi, Hercegovaca, ussttaša, partizana, katolika, komunista, škutora, Hrvata, Bošnjaka katolika, Srba katolika, Herceg-Bosanaca, Dalmatinaca, Ličana…

(glava me zaboli od brojanja, izvinite, morao sam da prekinem ovdje!)

Šija🇭🇷Šija
Šija🇭🇷Šija
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
2 mjeseci prije

po vas dan li kmečiš..kme

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Šija🇭🇷Šija
2 mjeseci prije

Plaćen sam za ovo.

Anonymous
Anonymous
2 mjeseci prije

Kad se nakotilo islamisticke stoke

Alcatraz Taurunum
Alcatraz Taurunum
Šta ti kažeš na ovo?  Anonymous
2 mjeseci prije

Nadrealne situacije su vidjeti ove lijepe gradjevine iz sr. vjeka i sirijke, iračnke, turkinje, romkinje u hidzabu, burkama, nikabu kako prose i tjeraju svojih 18oro djece, bose da prose. I onda skontaš kako islam i taj mentalitet sirotinje, lopovluka i prevare idu savršeno jedno s drugim.