Published On: Sri, pro 15th, 2021

BAŠ SE BOJI RUSA: Prijetnje mitraljezom su jačanje a prijetnje Kalašnjikovim rušenje građanske BIH?

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je osudio iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke obitelji u Sarajevu te istaknuo kako je to napad na multietnički karakter Sarajeva.

“Oštro osuđujem ovakav, etnički inspiriran napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana”, rekao je Komšić.

“Čvrsto vjerujem kako je ovo djelo nadobudnih pojedinaca koji svojim nepromišljenim akcijama žele srušiti ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih građana bez obzira na njihovu etničku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost”, dodao je.

Podsjetimo, na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu osvanule su prijeteće i uvredljive poruke ispod malog božićnog vijenca koji je zakačen kao znak obilježavanja Božića.

“Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga”, napisano je na vratima.

Osim na vratima, uvredljive poruke su napisane i u haustoru pa je tako u jednoj od njih nacrtan kalašnjikov, a ispod njega “autor” je upitao želi li netko s njim.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili ovu informaciju. Ne iznoseći detalje o ovom slučaju, rekli su da je ove poruke napisala duševno bolesna osoba te da, sukladno toj činjenici, prema zakonu ne mogu dati više informacija. Rekli su i da navedena osoba nije privedena već da će prema proceduri biti zbrinuta u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
vitina
vitina
8 mjeseci prije

Podkapacitirani i podmukli Sejdo ispade pametniji i korektniji od gradonačelnice. O moj Bože kuda ova BiH ide?

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

PANIKA!!! sejdi je sve jasnije da se bliži zatvor za islamiste poput njega a za ostale pojas Gaze.. Heljp, heljp, đenosajd, kme, kme, bosnija, gljadni.. Nema više Makarske islamisti prljavi..

Anonimacpo
Anonimacpo
8 mjeseci prije

Nije ona duševno bolesna osoba već ste je vi proglasili duševno bolesno osobom da bi prikrili mržnju prema ostalim narodima koji žive u BiH
Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Stručnjaci za manipulaciju

Neron
Neron
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimacpo
8 mjeseci prije

Od počinitelja napravili žrtvu i tako je svaki put kad se radi o napadu na Hrvate i Srbe

Anonimacpo
Anonimacpo
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
8 mjeseci prije

👍👍👍

Stipe
Stipe
8 mjeseci prije

Naravno da je duševno bolestan, jer boluje od kroničnog islamitisa uzrokovanog predoziranjem Kuranijem. Hebo li vas ćaća lažljivi, P.O.T.U.R.Č.E.N.I.

Anonimac
Anonimac
8 mjeseci prije

Eto komsicu ti si okreco mitraljez prema Mostaru Atvoji islamisti napadaju katolike p sarajevu To govori o vasoj gradjanskoj drzavi Pametan Dodik sto vas je prokuzijo To je poruka i Hrvatima da se kupe iz islamskog sarajeva

tigar
tigar
8 mjeseci prije

Taj “kalašnjikov” politički predstavnici Bošnjaka već dugo imaju uperen prema Hrvatima, a manifestira se na ukidanju prava na predstavljanje.