Published On: Uto, stu 15th, 2016

Barack Obama stigao u Grčku


Odlazeći američki predsjednik Barack Obama stigao je jutros u Atenu u okviru oproštajne turneje, prenosi Anadolu Agency (AA).
Uz postrojeni počasni vod i vojni orkestar Obamu je u zračnoj luci u grčkoj prijestolnici dočekao grčki ministar obrane Panos Kammenos i američki veleposlanik u Grčkoj, Geoffrey Pyatt.
Očekuje se da se tijekom dana Obama sastane s grčkim predsjednikom Prokopisom Pavlopoulosom i premijerom Alexisom Tsiprasom.
Drugog dana posjete Grčkoj Obama će, nakon obilaska hrama Partenona, upriličiti govor o demokraciji i globalizaciji prije nego krene ka Berlinu gdje će se sastati s nekim europskim dužnosnicima.
Turneju će završiti posjetom Peruu gdje će prisustvovati summitu foruma Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC), prije subote kada se vraća u Washington.
Vjeruje se da će jedna od glavnih tema Obame, koji privodi kraju mandat 44. američkog predsjednika, sa dužnosnicima biti Donald Trump koji dolazi na njegovu poziciju./AA/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>