Published On: Čet, kol 11th, 2022

PRVI LIDER KOJI BH MUSLIMANE VRAĆA KRŠĆANSKIM KORIJENIMA ALI IH I UDALJUJE OD USTAŠTVA: Njihovo je kaže i ono Tvrtkovo “U ime oca i sina i Duha svetoga ” i križarski ljiljani ali i Tito koji mu je zatvorio oca

 

Doista novi zaokret u politici Bakira Izetbegovića treba pozdraviti. Pobjedi li SDA na izborima svi u BIH ćemo biti povezaniji. Pozdravljat ćemo se starim pozdravom bosanskih kraljeva “Hvaljen Isus i Marija”, državne povelje mogle bi počinjati onako kako ih je pisala naša dinastija Kotromanić “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga ja predsjednik BIH dostavljam tebi kneže francuski ovu povelju… itd.”  U slučaju da se u Turskoj pojavi potomak kraljice Katarine, krv njene krvi i vrati se na kršćanstvo prema njenoj oporuci on bi automatski postao kraljem Bosne a Dayton bi bio stavljen ad acta. Novosti koje nam nudi SDA jesu i da stranka ipak ostaje uz anžuvinske bosanske ljiljane. Simbol koji je križarska loza preuzela od francuza kako bi se naznačio otpor ugarskom caru Ludoviku.

Slavni je to simbol križarskih pohoda na Sveti grad Jeruzalem a ljepota tog simbola utoliko je veća što su BH muslimani prevarili mudžahedine te ih natjerali da usred džihada mašu križarskim simbolom. Čak se i ordeni Armije BIH zovu Zlatni ljiljan. Što bi značilo zlatni križar.

SDA je najavila i masovan otklon od ustaštva te njegovanje antifašizma  i pozitivnog sjećanja na ulogu partizana u BIH. Kako u BIH muslimani nisu dali značajan broj partizanskih junaka za očekivati je da će konačno SDA dati pokoju ulicu u svojim gradovima mnogom BH Srbinu narodnom heroju a maknuti ulice koje nose imena po Busuladžiću i sličnima. Očekuje se i konačno izručenje pripradnika Handžar divizije Sudu BIH za ratne zločine te prestanak veličanja Blaža Kraljevića koji je ipak bio deklarirani nacist a nikako netko tko se borio za cjelovitu BIH. Kako će Ustaša Komšić reagirati na to vidjet ćemo.

No svakako ovu neokristijanizaciju BIH muslimana i povezivanje sa Srbima i Hrvatima treba snažno pozdraviti. A Izetbegoviću treba čestitai na hrabrosti te ga pozvati da s nama ove godine vozi biciklističku turu Jajce Rim kojom obilježavamo svake godine tragičnu smrt kraljice Katarine na njenom grobu biciklističkim hodočašćem.

Važno je znati da je ovo sve Bakir izrekao u Kaknju, u gradu Dejana Lovrena gdje je SDA protjerala Hrvate, tisuće njih, doslovce se radilo o egzodusu, a Sedma muslimanska tu se tukla protiv bojne Kotromanić. Agresorska UZP bojna HVO-a.

E sad kako će SDA učenicima objasniti taj dio , kao i to da su probosanske snage u Kaknju ubile sestru časnu povratnicu, nakon rata, to ćemo vidjeti.

Jedino malo škripi Bakirova izjava oko Osmanlija, agresora i ratnih zločinaca koji su počinili genocid nad domaćim stanovništvom tadašnje BIH. Pa tako i nad precima Bošnjaka. Bakir kaže da je on ponosan na Stjepana Tomaševića, iz loze Kotromanića kao što je ponosan na El Fatiha. El Fatih je ratni zločinac koji je u BIH počinio nekoliko desetaka Srebrenica. Je li to znači da je Bakir ponosan možda i na Ratka Mladića? Ili njega ne smatra ostavštinom BIH?

I hoće li zbog ove izjave Izetbegović odgovarati pres sudom? Ipak je ponos na jednog masovnog ubojicu suprotan Inzkovom zakonu? Ili prvo neki sud posthumno treba osuditi Fatiha za silovanje i klanje i bošnjačkih pramajki i praočeva pa da veličanje tog monstruma postane kazneno djelo?

U svakom slučaju zanima nas i rekcija Islamske zajednice u BIH, što oni kažu na ovo da je Hvaljen Isus i Marija od sada i bošnjački pozdrav.

I da Bošnjaci nisu nikakvi potomci Osmanlija kako to tvrdi reis. Niti su Turci kako to tvrdi bivši reis.

Zanimljiva je i Bakirova teorija o “tvrđavi koja je stvorena” . Na neki način iznio je strategiju otimanja cijele BIH od drugih. Njegova prisvajanja nisu iskrena nego osvajačka. Pa bi bilo dobro da pročitate:

U Velikoj dvorani Doma kulture Kakanj održana je Akademija povodom 32. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj, a prisutnima se tim povodom obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kako je priopćeno, Izetbegović je, uz čestitke povodom godišnjice, istaknuo da je iza SDA dug put, te mnogo postignutih rezultata u teškim povijesnim okolnostima.

”Kakanj je Bosna u malom, povijesni i kulturološki kondenzat svega onoga što karakterizira našu zemlju. Od neolita, preko rimskog vremena, srednjovjekovne Bosne čiji su kraljevi stolovali baš ovdje, stećci od kojih je najljepši i najveći Zgošćanski stećak, tu su tragovi Otomanskog i Austrougarskog carstva, tu su tragovi i sjećanja na partizanski pokret, na narodnog heroja iz Kaknja, pilota Rudija Čajaveca, tu su i heroji posljednjeg obrambenog rata. Sve je to Kakanj i sve smo to mi”, poručio je Izetbegović.

Izetbegović je podsjetio da je prije dva mjeseca dobio zahvalnicu od Sindikata radnika rudnika FBiH, koji su pokazali izuzetnu zahvalnost koje mu predstavlja jedno od najvažnijih priznanja.

”Pozvali su nas da siđemo sa njima u rudnik u Kaknju. Ja bih svakom mladom političaru preporučio da to uradi, da siđe dole i vidi kako se kruh zarađuje sa deset prstiju”, izjavio je Izetbegović.

Govoreći o identitetu, Izetbegović je istaknuo da se ne treba odricati niti jednog njegovog segmenta.

”Sebe ni na koji način ne trebamo reducirati. Mi smo i muslimani, i Bošnjaci, i Bosanci, i Europljani. Naši su bosanski kraljevi, to je naša kost. Naši su preci koji leže pod stećcima, naše su džamije, crkve i sinagoge, naši su i Titovi partizani i Alijini zlatni ljiljani”, poručio je Izetbegović.

Djelovanje SDA je, dodao je, politički maraton, a u sljedećih deset godina će se morati braniti i stabilizirati sve ono što je obranjeno i uspostavljeno u proteklom razdoblju, od države preko vjere, identiteta, kulture i imena.

”To ne bi trebalo biti teško jer branimo se iz tvrđave koju smo izgradili. Potvrđene su granice BiH, institucije BiH, Oružane snage BiH. Pokušavaju da ih slabe, napadaju ih, dovode ih u pitanje, ali institucije se teško razbijaju. Napadat će ih, prijetit će da će ih napustiti, ignorirat će ih, pokušavat će ih iscrpiti, ali će uvijek biti puno lakše braniti ih”, kazao je Izetbegović.

Kao najveći problem BiH, izdvojio je iseljevanje mladih ljudi, a da bi se to zaustavilo potrebno je, smatra Izetbegović, prekinuti tvrdoglave destruktivne politike.

”Srpska strana predvođena SNSD-om je u ovom mandatu intezivirala napade na državu. Srbija se naoružala, promovira ‘srpski svijet’, pravi strategije koje se odnose i na naš teritorij, neće da riješe otvorena pitanja, ne plaćaju vodni resurs rijeke Drine i ljute se kad kažemo istinu da je sve ratove i sve tenzije na Balkanu izazvala jedna zemlja”, izjavio je Izetbegović.

Također je ukazao na blokade HDZ-a BiH u proteklom mandatu, usprkos činjenici da ta stranka ima više pozicija nego što im po ustavima i zakonima pripada.

”Ako su nezadovoljni time, trebaju sjesti sa nama, ali da i nas pitaju sa čime smo mi nezadovoljni. To neće ići jednostrano”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o probosanskim strankama, Izetbegović je kazao da su se neke od njih ujedinile protiv SDA u borbi za vlast, umjesto da se ujedine u borbi za narod i državu.

”Ljevičarske stranke nisu napravile nikakav prodor u RS-i na teritoriji koju je kontrolirao HVO. I ne samo to, već pomalo nagovještavaju neke ustupke. Svu su energiju i mržnju okrenuli prema SDA. Oni uvijek znaju što neće. Zvali smo ih u koalicije i u pregovore, ali su odbili. Jedino su pristali u entitetu RS. Napravili smo Pokret za državu i mislim da ćemo tu neki pomak napraviti. Oni imaju nedostatak vizije i reference. To kompeziraju arogancijom i drskošću”, izjavio je Izetbegović.

Probosanski front bi, dodao je, trebao biti ujedinjen jer bi tako dobio snagu neophodnu za borbu protiv politika suprostavljenih interesima države BiH.

”Međunarodna zajednica često ide linijom manjeg otpora, često na štetu Bošnjaka. Pravili su stvari koje nisu trebali raditi. U posljednjim godinama je bilo previše popustljivosti. Međunarodna zajednica nama treba, ali usprkos pritiscima oko izmjena Ustava i Izbornog zakona, nećemo popustiti i napraviti ni milimetar korak unazad”, kazao je Izetbegović.

Na Akademiji su se također obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Kakanj Nermin Mandra, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i potpredsjednik SDA Mirsad Zaimović, priopćeno je iz SDA.

guest
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ništa čudno… oni su poznati za stol lira u 100 vira.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Trgovac laže kroz osmijeh,žena laže kroz suze ali nitko tako krupno ne laže kao turčin😂😂😂

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

IZETBEGOVIC I MUSLIMANI SU OSTACI KRVAVE OTOMANSKE ZLOCINACKE VLASTI OVDE CIJE TRAGOVE TREBA ZBRISATI.

Kola
Kola
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

To ti je kad si po…ture. Sve je u biti tvoje, a ti nisi niciji.

Kazna otpada

Gost
Gost
1 mjesec prije

Nije mu Tito zatvorio oca, Tito je bio u zemlji kad mu je otac bio u zatvoru. Ovo ostalo je točno.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Jadno pot,ure….BEZ IMENA.!!

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Naravno, Rizvanbegovićevi otprdci – Herceg-katollibbanska potturad su odbacili nasljedstvo države Bosne. Žele da je unište, te kattollibanizirane krajeve, čiju kattollibanizaciju Kulin ban nije uspio spriječiti, sada da otcijepe i pripoje vatikanerskim etničkim derivatima stvorene iz mađarske titule Hórvath.

Kattollibani takođe odbacuju i heraldiku kraljevine Bosne (zastavu s ljiljanima), kače hanzeatske šahovnice po ulicama države Bosne (i Hercegovine) iako hanzeatski trgovci veze nemaju sa ovim krajem.

Ali eto, kada je netko kmet i kada mu papa i Mađar tvore identitet, nije za čuditi zbunjenost nahrpine koja ne zna da li su Perzijci, Turkmeni, Mongoli, šiiti ili pak ono što je najrealnije – Rizvanbegovićevi otprdci.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Zaista bolesnijeg naroda od bolešnjaka nema!

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Lola
1 mjesec prije

To prijatelju nije narod nego naš HRVATSKI IZDAJNIČKI POT,URČENI OTPAD.

Thomson
Thomson
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

2013te ih učili kako se zovu,kojim jezikom govore koje su vjere ..pametnom dosta jedini takav slučaj u povjesti
A danas hoce da budu nakvi ghradjani hihihihibi

Last edited 1 mjesec prije by Thomson
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Ti si očito teška pukotina.Vidi ti se po komentarima .T.a.l.i.b.a.n.i. su muslimani,ne postoje kattolibani glupsone.
Glupljih komentara nema od ovih tvojih.Blago majci koja te takvog isfrustriranog rodi .
Do podne mrziš sebe ,a popodne sve ostale .

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Jadan si OTPADU HRVATSKI,…POT,URE OSUNE, ĆENO…VI STE UDRUGA EVROPSKIH OSUNE, ĆENIH IZDAJICA ….VI NE POSTOJITE….I VI ĆE TE NESTATI KOD PRVOGA SUKOBA….DZABA SE NAPINJEŠ POT,URICE….DA MI HRVATI VAMA OBJAŠNJAVAMO KO SMO !!! HAHAHAHAHA …GUBO BEZ IMENA.

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Mi slijedimo Issusa Krista i ustrajno održavamo njegovu tradiciju, pa i higijensku obavezu sunnećenja. To je naš veliki uzor. Vas komunjare kattollibanske, koji ga proklinjete i koji ste ga odbacili jer je ossunnećen, čeka teška patnja i propast.

Džaba vam mahanja u crkvi – antikristovoj kući i luđačko buljenje u kip Gospe, propast vam je blizu…

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Hahahahaha jadan li si OSUNE, ĆENO POT, URE…,sure,ćenje je tradicija bliskog istoka radi vrućina I Manjka higijene ,zbog čega su mnogi muškarci oboljevali….a VI se sun,elite jer ste IZDAJICE RODA SVOGA !! ŠUGO POTU,RČENA BEZ IMENA.

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
1 mjesec prije

Da, da. I biblijska zabrana U–Z–P-a se odnosi samo na jug i vrućine. Ovdje je to dozvoljeno. Sigurno te je to od malena učio svećenik kada si se sa njim tuširao.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Ne,h.o.džea ga je učio ,kao što je i vas da birate i podvaljujete komšića
Evo ti si jedan živući primjerak h.o.dž.i.n.e škole .

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Mi slijedimo onu Issussovu – ko tebe kamenom, ti njega kruhom. Tj. ko tebe U–Z–P-om, ti njega Komšićem.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

U.Z.P mudžahedina i armije BIH sa mahmuljaninom na čelu .
Skokni do turske svome mahmuljaninu pa tamo slijedite koga god hoćete .
Tamo ste svoji na svome .

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

U–Z–P je međunarodno kažnjivo djelo kolektivne prirode koje može utvrditi samo međunarodni sud (ICTY). Domaći sudovi sude isključivo za individualnu odgovornost. Nemerete saprat uzzeppejsku ljagu jer je međunarodno certificirana.

Nema tu ljutnje, šta ćeš i U–Z–P-narod je narod. Ništa strašno…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Ali zato U.Z.P mudžahedina i tz armije BIH su zločinci ,to nije narod .Ne trebaš sad ti nešto se izvlačiti .Jest da si svjestan mudžahedinskih zločina i zločina armije BIH ,ali to nije razlog da druge kriviš .
Što prije toga budeš svjestan ,bit će ti lakše .

Samo ti pravac turska ,čeka te mahmuljanin pa tamo razglabaj šta ste radili i koje ste zločine činili po BIH .
Vjeruj mi ima ih mnogo ,imate o čemu razglabati i pričati .

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Iskreno, meni je žao što Muhadžedini nisu dobacili do nivoa U–Z–P-a. Podbacili su totalno.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Nisu oni podbacili ,napravili su oni pravi pokolj po BIH,u.z.p.armija BIH i mudžahedina
E da jesu podbacili ,danas bi mnogi bili živi .

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

samo istina ma koliko košta

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Glupi osune, ćeni neobrazovani IDI,ote.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Hvala😁nekad me je savjest mučila što vas nizah kao duhan, sad spavam kao beba 😂😂😂😂😂

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Nizati nas kao duhan? Nisam znao da je pušenje Bošnjama takvo zadovoljstvo Rizvanbegovićevim otprdcima. Hajde, drago je i nama. Nastavite “nizati” i Komši sad u oktobru na obostrano zadovoljstvo 😛🤤

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Hahahahaha

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Panika je velika u bosanskom pojasu gaze, još koji dan i gotovi su p,otur,ičko-teroristički planovi za islamski kalifat.. Glad već vlada a posle smrzavanja ove zime slijedi vraćanje po,tur,ica na tvorničke postavke, il Srbe il Hrvate… Više na Hrvate zbog EU državljanstva, pot,uricam,a je svakako svejedno🤣🤣. Nemaju povijest i nemaju pojma tko su🤣🤣

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

AMEN.

HR🇭🇷 HB
HR🇭🇷 HB
1 mjesec prije

kad je u pitanju ovi bolje da nema ni slike ni tona.

StjepanTomašević🇭🇷
StjepanTomašević🇭🇷
1 mjesec prije

Eh sirotinjo kreeezava i pothurčena….. nije vam lako sirotinjo nepismena ali neka to ste zaslužili! Mislili ste Hrvate muštrati no niste dorasli Hrvatima koji će vas sažvakati i ispljuniti!

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  StjepanTomašević🇭🇷
1 mjesec prije

Polako su počeli kužiti, jbg.njima treba duže da shvate obične činjenice !! Vidiš da je samo ostao na portalu ovaj glupson ŠAĆIR.