Published On: Sri, tra 5th, 2017

ON JE U PRAVU: Armija BiH doista je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu

Bakir Izetbegović nakon mjesec dana u intervjuu za tjednik Stav kazao je kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i da su Bošnjaci etnički očišćeni s područja Herceg Bosne. Koliko je bio uspješan udruženi zločinački pothvat HercegBosne a koliko Neudruženi antizločinački projekt Armije BIH najbolje govori današnji popis stanovništva. 

Uzmimo samo neke gradove HercegBosne:

Jajce, obranjeno od HVO-a, tijekom pokušaja blokade srpskog napada, tijekom prvog pada Jajca, Halilović HVO-u blokira put iz smjera Kupresa. Jajce pada. HVO ga kasnije oslobađa. Bošnjaci ne sudjeluju u obrani Jajca. Grad je krajem rata gotovo pust, bez Bošnjaka. Danas je u Jajcu 51% Bošnjaka.

Drvar – grad prazan od Srba 1995-e. Danas je to većinski srpski grad. (Glamoč, Grahovo, ista stvar)
Mrkonjić, Šipovo 1995-e pod HVO kontorlom. Danas gradovi u RS-u. Za vraćanje tog teritorija podebljan džep oko Sarajeva i koridor do Goražda. Baš je zločesta ta HercegBosna bila. Namjerno je Sarajlijama vratila Trebević da se moraju penjati, i onaj tjesnac do Goražda da se moraju šuljati.

Odžak – pod upravom HVO-a , postotak Bošnjaka veći nego prije rata. Odnosi među narodima super.

Orašje – pod upravom HVO-a , postotak Bošnjaka neizmjenjen. Odnosi među narodima super.

Kiseljak – pod upravom HVO-a, postotak Bošnjaka u porastu. Odnosi među narodima posve obnovljeni. Događaju se miješani brakovi.

Vitez – pod upravom HVO-a, postotak Bošnjaka u porastu. Odnosi u porastu.

Busovača – pod upravom HVO-a , postotak Bošnjaka neizmjenjen. Odnosi u porastu.

Stolac – krajem rata situacija ko će prvi koga, događa se progon Bošnjaka od strane Hrvata. Danas grad s najvećim povratkom u BIH. Pandan Stocu je Bugojno, također situacija ti mene il ja tebe. Progon Hrvata. Povratak mizeran. Danas većinski bošnjački grad. U Stocu odnosi u porastu, gotovo prijeratni do dolaska Kaplana. Kada je sve resetirano na početak.

Ljubuški – progon Bošnjaka događa se nakon upada Tutića iz Širokog. Ljubuški HVO izvlači ih nakon tri dana iz Heliodroma. Međunacionalni odnosi danas su bolji  nigdje u BIH. Broj stradalih u međusobnim obračuna ne postoji. Nije bilo obračuna.

Mostar – postotak Bošnjaka 45%. Najveći u povijesti Mostara.

Posušje  najhrvatskiji grad u BIH –  prije rata živjela jedna bošnjačka obitelj. Mladić iz te obitelji bio je u HVO-u i frontmen jedine posuške rock grupe. Nije htio napustiti Posušje. Danas u Posušju  živi 7 bošnjačkih nevjesta. Dakle porast Bošnjaka je 700%. Ovo namjerno ironiziramo. No dodajmo tome da je u Posušju tijekom rata bio pune dvije godine prihvatni centar za Bošnjake. Inače – taj centar, humanitarni, koji su nadzirale lokalne vlasti i talijanski humanitarci, stavljen je Praljku na teret kao konc logor. Što je još jedan dokaz u kakvom društvu živimo. AID društvo.

Pogledajmo, nakon zločinačke statistike fašističke HRHB kakvu statistiku imaju antifašistički gradovi dobrog bismilah patriotizma, gradovi Komšićeve vojske:

Konjic, Jablanica, Kakanj, Sarajevo. Bugojno, Travnik… nastavi niz

Ovdje ne negiramo zločine, koje su počinile obje vojske, svatko tko je uradio zločin mora odgovarati, nego skrećemo pozornost na učinak koji je posljedica umišljaja zločinačkog pothvata.

Tijekom obrambeno oslobodilačkog rata multietničke vojske Armije BIH u kojoj su sudjelovali pripadnici najboljeg naroda te Ivo , Željko, Jovan i Svetozar s područja pod obrambenim dejstvovanjem Armije BIH potpomognute antifašističkim partizanskim jedinicama iz Iraka, Irana, Arabije, Tunisa, Afganistana i Alžira, od agresije BH građana na BIH je oslobođeno 27% teritorija BIH, a preventivno, kako bi se zaustavio unutarnji neprijatelj BIH, s tog područja iseljeno je 410.000 potencijalnih terorista i neprijatelja države. Srba i Hrvata. Uvezanih s fundamentalističkastim pokretima Bliskog Istoka. Da je Tito bio živ, jamačno bi bio zadovoljan velikom vojnom pomoći koju su antifašisitčkoj borbi dobrog nacionalizma, poslale zemlje nesvrstanih. Razočarala je jedino Kuba. Niti jedan Kubanac nije došao da brani Bosnu! Što je škanalozno.

Ukratko ako je Bakirova teza oko Hrvatske agresije na BIH točna, da se zaključiti da je Armija BIH izvršila agresiju na BIH. Jer HercegBosna od prvog dana do danas bila je i ostala dio BIH. Hrvati i Srbi građani su i sinovi su BIH. Čistiti njih znači vršiti agresiju na BIH.

Razlika je samo u tome što za agresiju Armije BIH na BIH nitko nije osuđen nekom ozbiljnom optužnicom. Zagubili se papiri. A svjedoka nema. Ili kako reče jedan Nizozemac: “Znate mi imamo osjećaj grižnje savjesti zbog Srebrenice pa im popuštamo”. Šta Hrvati imaju sa Srebrenicom?

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović u intervjuu za sarajevski tjednik „Stav“ rekao je kako „očigledno nije lakhko voditi bošnjačku i bosansku politiku u okolnositma i odnosu snaga kakav već dugo imamo“.

Izetbegović čuva i državu i koaliciju i reformski zamah

“Nije lahko sačuvati i jedinstvo države, i koalicije, i reformski zamah, i u isto vrijeme sačuvati ponos, uspravan gard i jasan stav. Kao što rekoh, oni koji brane i odlikuju ratne zločince mene optužuju da sam izazvao krizu jer branim žrtve genocida?! Ja im se ne kanim pravdati”, poručio je Izetbegović i  dodao kako će  Milorad Dodik i SNSD i dalje pokušavati na temi revizije podrivati poziciju Saveza za promjena i rada institucija BiH.

„Kada se nakon izvjesnog vremena slika potpuno izbistri i kada se rasplinu nebitni detalji, u memoriji naroda ostat će samo najbitnije konture procesa i aktera koji su ga odredili – nas koji smo sve učinili da do obnove procesa dođe, srpskih političara koji su sve učinili da on bude zaustavljen, Suda u Hagu i onih koji utječu na njegov rad i koji su po tko zna koji put bili spremni trgovati principima, istinom i pravdom na račun žrtve, te dijela bošnjačkih političara koji su pokušali prikupiti nešto nečasnih političkih poena napadajući mene i SDA na temi na kojoj se Bošnjaci ne bi smjeli dijeliti. Ili još jednostavnije – bit će upamćeno da su oni koji stoje iza presuđenih ratnih zločinaca, oni koji su dodijelili odlikovanja Karadžiću, Krajišniku, Plavšićki, pokušali meni zabraniti da stanem iza žrtava genocida, da tražim pravdu za njih“, rekao je Izetbegović.

Naglasio je i kako postoje teoretske šanse da se pokrene novi proces glede revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid. Naveo je i kako RS, proslavom 9. siječnja, preuzima hipoteku svih ratnih zločina koje je počinila paradržava predvođena Karadžićem i Mladićem. Dodao je i kako Milorad Dodik priželjkuje i planira podjelu BiH te napomenuo kako je RS ekonomski pala na koljena.

„Hrvati – europski narod? O tom najbolje govori položaj nehrvata 1945. i 1993.“

Odgovarajući na pitanje novinara Stava mogu li Bošnjaci biti manje europskiji od Hrvata  ( u kontekstu skupa  u Neumu kojeg je organizira hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović), Izetbegović je kazao kako je to nepristojno s hrvatske strane jer će uslijediti neugodna pitanja o razbolju od 1942. do 1945., potom od 1992. do 1994. kada je u dijelovima BiH bila organizirana hrvatska vlast i o tome kakav su tretman i položaj imali oni koji nisu Hrvati.

Izetbegović je dodao kako je to daleko od europskih vrijednosti te rekao kako su Bošnjake njihovi predstavnici vodili oduvijek ispravnim putem napominjući kako se Bošnjaci imaju čime ponositi u zadnjih četvrt stoljeća turbelentne bh. povijesti.  Komentirajući nedavni susret Dragana Čovića i predsjednika RS-a Milorada Dodika, Izetbegović je rekao kako Čoviću nije u interesu urušavanje pravosudnog sustava u BiH nego odlazak stranih sudaca čime bi se podigao utjecaj i sudjelovanje sudaca Hrvata u Ustavnom sudu koji bi mogli presudno, utjecati na odluke Suda.

„Hrvati tvrde da ih Bošnjaci majoriziraju“

Izetbegović je kazao i kako o odnos Čovića i Dodika drži odnose Bošnjaka i Hrvata u začaranom krugu, smanjuje šanse da se ostvari stalno prizivano “strateško partnerstvo” SDA i HDZ i da se krene s rješavanjem teških pitanja.

„Bošnjački predstavnici, naročito građanski orijentirane stranke, zaziru od osovine Dodik – Čović, nisu spremni izaći u susret zahtjevima HNS a jer se boje novih blokada i ucjena ako im se takvi mehanizmi daju u ruke. Hrvati to doživljavaju kao majorizaciju, tvrde da Bošnjaci biraju i svoje i njihove predstavnike, da time uzimaju sebi ono što pripada Hrvatima, i tako ukrug“, smatra Izetbegović.

„Hrvatska izvršila agresiju na BiH, etničko čišćenje Bošnjaka s područja HercegBosne“

Dodao je i kako nije imao planove tužiti Republiku Hrvatsku za „genocid“ jer, po njegovom mišljenju s Hrvatskom je tijekom rata postojala suradnja no onda se dogodio udruženi zločinački pothvat i entičkog čišćenje.

„Intervencija Hrvatske tijekom rata u Bosni i Hercegovini bila je dvojaka i kontroverzna, politika Tuđmana i Šuška se dvoumila, lavirala. Bilo je i suradnje, naročito na početku i kraju rata, ali je u međuvremenu bio aktiviran i udruženi zločinački pothvat na stvaranju etnički čistog hrvatskog teritorija, koji je bio podržan agresijom Hrvatske na BiH i rezultirao etničkim čišćenjima i teškim zločinima, ali ne i genocidom. Države mogu tužiti jedna drugu za genocid, ne i za agresiju. Zato me začudila izjava Dragana Čovića koja bez potrebe nanovo otvara temu koja ne treba ni Hrvatskoj, niti Hrvatima u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Izetbegović.

Radončić konfilktan , Avaz plasira neistine

Govoreći o koaliciji SDA- SBB, Izetbegović je kazao kako ne može predvidjeti ponašanje Fahrudina Radončića jer su njegovi stavovi i raspoloženja promjenjivi na dnevnoj bazi.

„Efekt posljednjih lokalnih izbora jeste što su i Savez za promjene i Radončićev SBB izvukle jasan zaključak da je isplativije voditi konfliktnu nego smirujuću i odgovornu politiku. Birači, nažalost, nisu nagradili njihov konstruktivan odnos. Zato se Radončić vratio provjerenoj metodi napada, diskvalifikacija, sukoba. Međutim, infrastrukturni radovi trebaju svima, a SBB ima poseban interes dokazati da su njihovi kadrovi u stanju pokrenuti masovne radove. Tako da će se vjerovatno kroz 2017. godinu nastaviti kontroverzan odnos SDA – SBB. Adnan Terzić pravit će autoput i brze ceste, i SDA će mu u tome pomagati. Radončić i Avaz će praviti svađe, plasirati neistine i spinove, i SDA će ih u tome sprječavati“, rekao je Izetbegović.

Bošnjake se tretira kao strano tijelo u kršćanskoj Europi

Izetbegović je također, govoreći o odnosima unutar SDA rekao kako ta stranka već godinama vodi tešku političku bitku i da su se ljudi pomalo umorili.

„Zato ih ja ponovo pokrećem, tražim da budu aktivniji i agresivniji. Jer neće nitko dovršiti njihov posao, nema stabilnosti niti napretka BiH bez jake SDA. Bošnjaci koji se nisu odrekli svoje vjere i identiteta, a takvi čine okosnicu SDA i kao glasači i kao kadrovi, više su od stoljeća na udaru onih koji ih tretiraju kao relikt Osmanskog carstva i kao strano tijelo u kršćanskoj Evropi, nameću im komplekse i ubijaju samopouzdanje. Bude zato kod Bošnjaka defetizma, prihvate vlastitu krivicu i gdje je nema. Zato moramo razbijati neutemeljene spinove i učvrstiti samopouzdanje. SDA nije uzdrmana, SDA je pobjednik nedavnih izbora, osvojila je glasova kao sve ostale probosanske stranke zajedno, osvojila je načelničkih pozicija trostruko više nego sve probosanske stranke zajedno, SDA je preuzela parlamentarnih, premijerskih, ministarskih i pozicija u najbitnijim javnim poduzećima kao nikad u postdaytonskom periodu. SDA, unatoč teškim otporima i opstrukcijama, uspješno vodi reformske procese u zemlji, svi vitalni ekonomski pokazatelji to potvrđuju“, naglasio je Izetbegović.