Petak, 19 srpnja, 2024

Bačić: Na Baniji je dovršeno preko 12.000 stambenih jedinica

Must Read

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar Branko Bačić posjetio je danas Majur i Hrvatsku Kostajnicu, te istaknuo da je na području Sisačko-moslavačke županije dovršeno više od 12.000 novih i obnovljenih stambenih jedinica.

Na području Siska i Banovine gradi se značajan, novi stambeni fond, poručio je Bačić, izvijestilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

12.300 obnovljenih stambenih jedinica

Na području županije, istaknuo je Bačić, trenutno je dovršeno 8305 lokacija, s 12.300 novih, odnosno obnovljenih stambenih jedinica.

“Samo u Hrvatskoj Kostajnici, smo završili 171 obnovu, a u ovom trenutku provodimo na području grada 35 obnova, bilo da se radi o zamjenskim zgradama ili konstrukcijskoj obnovi”, rekao je Bačić.

Dinamiku obnove ocijenio je prihvatljivom s obzirom na opterećenost  građevinske operative na području cijele Hrvatske.

Obnova ide dalje

Bačić je u naselju Mračaj obišao obitelj Stojaković, te u Hrvatskoj Kostajnici obitelj Vučinić kojima su izgrađene zamjenske obiteljske kuće te je sudjelovao u polaganju kamena temeljca za višestambenu zgradu s 19 stanova, planirane vrijednosti oko 2.8 milijuna eura.

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan zahvalio je vladi, ističući da su u 2023. realizirani projekti u iznosu od 28 proračuna Hrvatske Kostajnice.  Zamjenik župana Mihael Jurić rekao je da se na sisačko-moslavačkom području provodi intenzivna gradnja te mogu izbrojati 56 zgrada s 974 stana, koje su izgrađene ili će biti izgrađene u skorom razdoblju.

Ti će stanovi, kažu u Ministarstvu prvenstveno poslužiti za privremeni smještaj stradalnika potresa, a po obnovi njihovih domova oni će iseliti te će se stanovi koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugroženih obitelji.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -