Published On: Sri, ožu 23rd, 2022

AVAZ: Dok Bakir ponižava Čovića, Grubeša štiti Sebiju

Oznaka tajnosti na obrazovnoj dokumentaciji ravnateljice KCUS-a Sebije Izetbegović razvija se u pravu trakavu, a sve je izvjesnije da su se u spašavanje supruge Bakira Izetbegovića uključili HDZ i ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša, tvrdi Avaz.

Riječ je o dokumentima o školovanju Zagrepčanke Sebije Izetbegović prema kojima je jasno da nije završila specijalizaciju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a nije se mogla utvrditi ni vjerodostojnost njezinog indeksa.

Posebno je zanimljiv jedan detalj, a to je da je stupanj tajnosti jasno naznačen: “Povjerljivo”.

Ministarstvo pravde BiH uputilo ih je u Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove (KUIP), a iz KUIP-a su kazali da ne traže tajnost, piše u Izvještaju.

Grubeša se upleo u laži

Tada se ministar pravosuđa Josip Grubeša obratio javnosti kako bi demantirao da je na dokument iz Zagreba stavio tajnu oznaku. Jasno je dao do znanja da je KUIP tražio da se ostavi oznaka “Povjerljivo”.

– Zakonom o zaštiti tajnih podataka propisano je da ovlaštena osoba u instituciji podatak označava određenim stupnjem tajnosti, što je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove učinila u svom aktu, odnosno označila ga kao “povjerljivu”, te stavila ista oznaka na omotnici svog akta.- rekao je Grubeša.

Međutim, čini se da sam se upleo u svoje laži. Ovo sigurno ne bi bilo prvi put da HDZ “štiti” SDA i Sebiju Izetbegović.

Dodao je da je Ministarstvo pravde BiH prošli tjedan, postupajući po zahtjevu Kantonalne uprave, između ostalog, i o zakonskim mogućnostima skidanja ove oznake sa predmeta, obavijestilo Kantonalnu upravu da mogu skinuti oznaku tajnosti, jer su to sami postavili.

– Ozbiljne i krajnje zlonamjerne su insinuacije koje Ministarstvo pravde BiH, svaki slučaj koji Kantonalna uprava za inspekcijske poslove nije označila kao povjerljiv, samoinicijativno je tako označio jer za to nema zakonske osnove – dodao je Grubeša.

KUIP je dobio omotnicu da su dokumenti strogo povjerljivi

Direktor KUIP-a Fahir Halilović rekao je da je ministar objedinio sve dokumente i stavio ih pod oznaku povjerljivosti, a Uprava za inspekcijske poslove KS nema rješenje kojim možemo konzumirati predmete koji imaju stepen tajnosti.

– Imam dopis koji sam poslao Ministarstvu pravosuđa i ministru Grubeši s konkretnim pitanjem kako postupiti u konkretnom slučaju kada su u pitanju odgovori Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od Grubeše sam tražio upute kako dalje, jer je spriječio nastavak očevida. Evo, bit ću jednostavan, neću reći da ministar Grubeša ne govori istinu, reći ću da laže – rekao je Halilović za Izvještaj.

Halilović je istaknuo da je KUIP dobio kovertu u kojoj stoji da su dokumenti strogo povjerljivi.

– Reći tako nešto, a dobili smo omotnicu da su dokumenti strogo povjerljivi, uz napomenu da se ne mogu koristiti za daljnji uvid je paradoks. Grubeša obnaša dužnost ministra pravosuđa. to je institucija koja bi takve stvari trebala štititi i boriti se protiv takvih manifestacija.

Tražimo da se s dokumenata skine oznaka povjerljivosti kako bi se inspekcija završila.

Da bi se nadzor nastavio, mora se poštovati odluka da inspektor može postupati i koristiti predmete sa “strogo povjerljivo” – rekao je Halilović za Izvješće.

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
2 mjeseci prije

ni štapom je nebih dirnuo ,koja špice kmee

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Koga Sebija izliječi taj više nikad nije bolestan. Rezultati a ne diplome! Zezanciju na stranu, tko je ovaj Grubeša? Govore da je nekakav ministar pravde, navodno hrvatske nacionalnosti ali široj javnosti je malo reć nepoznat

Hr Job
Hr Job
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

“Koga Sebija izliječi taj više nikad nije bolestan.”
Taj je pokohjni odnosno preselio

Mećanje
Mećanje
2 mjeseci prije

Ovdje netko laže, to je sigurno. Ali je jedno sigurno, oznaka tajnosti se mora skinuti od onoga tko ju je stavio, jer se ne radi o zakonskoj obvezi tajnosti.

Last edited 2 mjeseci prije by Mećanje
Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Podsjetimo ukratko, iz Zagreba je rečeno da Izetbegović nije specijalizirala u Zagrebu niti da mogu potvrditi autentičnost indeksa kojeg su objavili SDA-ovski mediji.

No, zanimljivo je da je na prvoj stranici ove dokumentacije, koja je do KUIP-a stigla preko Ministarstva pravde BiH, piše: Stupanj tajnosti: Povjerljivo..MOŠNJE, U LAŽI STE STVORENI, U LAŽI ŽIVITE, LAŽ VAS JE UNIŠTILA.. Pozdrav seki respirator ubojici😁

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

Važno je da ona ima rezultate.I da ima samo srednju, zaslužila je priznanje za dosadašnji rad.Mnogi sa diplomama su upropastili dosta preduzeća,a Sebija je uvela red u svome sektoru.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

seljačiću od prozora, nježnog prezimena grubeša, boookir obećo da će ostat na funkciji i nakon što čovkeveleizdajnik proda hrvate turcima, a kad boookir nešto obećaaaaa…

Nisam kriv
Nisam kriv
2 mjeseci prije

Nisam pročitao, slika u naslovu me zgadila! Pljuc.

HŽV
HŽV
2 mjeseci prije

Kao i ostali ministri nista dobro za svoj narod nije napravio alo smijenili G.Tadic tuziteljicu koja bi Mlacu i Cikotica osudila za genocid nad Hrvatima Bugojna a doticni ni rijeci. Sramota za nas Hrvate da se ovakvi zovu Hrvatima !

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Pa možda je čovjek zaljubljen u Sebiju…prpošna je ona…