Published On: Thu, Sep 10th, 2015

Austrijski ministar vanjskih poslova u Teheranu istaknuo stav znatno drugačiji od Zapadnih sila: "Assada treba uključiti u borbu protiv ISIL-a"

Austrijski ministar vanjskih poslova, Sebastian Kurz, nalazi se u trodnevnom službenom posjetu Teheranu, glavnom gradu Irana, gdje je stigao zajedno s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom te ministrom ekonomije Reinholdom Mitterlehnerom.
Za vrijeme posjeta Iranu austrijski MVP je rekao nešto značajno – poručio je kako bi sirijski predsjednik Bashar al-Assad trebao biti uključen u borbu protiv ISIL-a. Ovo je stav poprilično drugačiji od onog kojeg imaju primjerice SAD i Britanija koje odbacuju bilo kakvu suradnju sa sirijskim vlastima protiv terorista, štoviše, stavljaju ih često u istu kategoriju.
“Treba nam pragmatični pristup po tom pitanju, uključujući i uključenje Assada u borbu protiv ISIL-a”, istaknuo je austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz te nadodao – “Prema mom mišljenju prioritet je na borbi protiv terorizma, a to neće biti moguće bez sila kao što su Rusija i Iran”.