Published On: Ned, sij 17th, 2021

Austrija u lock-downu do 7. veljače – njen primjer slijede i ostale europske zemlje

Austrijska vlada donijela je u subotu kasno navečer odluku da se zatvaranje zemlje produlji do 7. veljače u sklopu mjera protiv širenja koronavirusa. Zatvaranje, koje je trebalo trajati do 24. siječnja, bit će produženo do 7. veljače.

Kako javlja agencija APA, to je rezultat  razgovora Vlade u Beču i austrijskih pokrajina. Od 8. veljače uslijedit će postupno “otvaranje”, dok će ugostitelji, hoteli i organizatori različitih priredbi morati pričekati do kraja veljače na takve mjere.

Pretpostavlja se da bi tada moglo krenuti i postupno otvaranje i većine ostalih europskih država.

Od 8. veljače, ako to bude dopustila epidemiološka situacija, otvorit će se ponovo i sve trgovine, uslužne djelatnosti i muzeji, ali pod pooštrenim uvjetima , kao što su obaveza nošenja maski FFP2 razine zaštite i držanje distance koja će biti povećana s metar na dva metra. I nastava u školama će početi od 8. veljače, a učenici će do tada ostati na učenju na daljinu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>