Anita i Mišo živjeli su život iz snova, a smrt sina ih je uništila

Današnja deložacija Anite Kovač, bivše supruge legendarnog Miše, samo je zadnja u nizu nesreća koje su pogodile tu bivšu Miss Jugoslavije.

On oženjen, ona gimnazijalka

Mišo Kovač u fatalnu Miss Jugoslavije Anitu Baturinu ‘do ušiju’ se zaljubio davne sedamdesete, za svog nastupa u Splitu. Na taj je koncert Anita stigla u pratnji prijateljica, a čim se pojavila u dvorani, svima je zastao dah.

Ona je bila Miss Jugoslavije 1970., gimnazijalka koju je čekala blistava karijera. Režiseri su joj nudili filmske uloge, modni skauti otimali se za fatalnom plavušom, pozirala je na naslovnicama svih tadašnjih novina, nosila modne revije na terasama najelitnijih dalmatinskih hotela… Nakon što je te večeri stigla na koncert Miše Kovača, večer je provela u njegovu društvu, no bila je prilično suzdržana. Mišo je, naime, već bio oženjen s Ljubicom Komadinom, a reputacija osobe za kojim je ludjela svaka žena za Anitu je bio dovoljan razlog za distancu.

Granicu između ljubavi i prijateljstva prošli su potpuno slučajno, nekoliko mjeseci nakon prvog susreta, kad ju je Mišo vozio kući. U zavoju joj je slučajno dodirnuo ruku i taj je dodir uzburkao strasti. Nakon dvije godine par se oženio, ubrzo im se rodio sin Edi, potom i kći Ivana. Živjeli su u Zagrebu, u luksuznom stanu na Gornjem gradu, proputovali gotovo čitav svijet, a medije su hranili pričama o mirnom obiteljskom životu bez trzavica i afera.

– Mi smo imali dosta ‘porođajnih muka’ dok smo se sreli, dok smo ljubovali. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovjek. Stvarno sam želio da budemo zajedno – rekao je Mišo.

Smrt sina presudila obiteljskoj idili

Slika o idealnoj obitelji trajala je sve do početka 90-ih kad im je u ratu stradao sin Edi. Priču o tome što se točno dogodilo i kako se raspala jedna obitelj, Mišo Kovač nikad nije ispričao do kraja.

– Kad se dogodila obiteljska tragedija, kad je poginuo naš Edi, obitelj se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mjesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvijestila i rekla si: “Tako više ne ide!’ – prepričava Anita najteži period u životu.

– Nije bilo lako. Posebno kad je moj odvjetnik došao do povijesti bolesti našeg sina. Za razliku od papira što smo ih mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin Edi umro od prostrjela glave, takvog da bi na kraju mogao živjeti, prava je verzija bila drukčija. U tim je dokumentima pisalo kako je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu. Bio je sedam dana u komi i umro je u velikim bolovima. Danas kad ga nema, mogu reći da se sigurno nije sam ubio i da je, po mom mišljenju, bio dio neke političke igre. Kakve, ne znam, i to je ono što i mene i Mišu kao roditelje boli. Mišo se želio osvećivati, tražiti pravog krivca, no ja sam mu savjetovala da to ne čini jer svakome će se vratiti milo za drago – dodaje bivša Mišina supruga koja dana s živi u Tribunju, prenosi 24sata hr.