Published On: Mon, Apr 16th, 2012

Angelina Jolie posvojit će cijelo Sarajevo

resizePopularna Hollywoodska diva Angelina Jolie postat će počasna građanka  sarajevske dive, Mevlida Jašarevića. Odlučile su to vlasti Sarajevske županije na svečanoj sjednici početkom svibnja u znak zahvale za potporu ‘obrani Sarajeva od agresije i unaprijeđenje međunarodne suradnje’, objavio je u subotu Dnevni Avaz.

Pozivajući se na odluku Odbora za javna priznanja Županije Sarajevo, list navodi da je Angelini Jolie već putem veleposlanstva SAD-a u BiH upućeno pismo u kojem je obaviještena da je dobitnica posebne povelje.

U istome pismu poznata glumica i humanitarka pozvana je na svečanu sjednicu skupštine Županije Sarajevo koja će se održati 3. svibnja kada bi joj trebalo biti uručeno priznanje. Pri tome su zamolili Jolie da se pismom ili pak putem video poruke obrati skupštini Županije.

Prošle godine je prikazan Jolien redateljski prvijenac ‘U zemlji krvi i meda’ u kojemu se govori o brutalnostima tijekom protekloga rata u BiH te svim iskušenjima u kojima su se našle žrtve masovne pojave silovanja.