Published On: Pon, lis 7th, 2013

Andy McGuffie: Smiješne tvrdnje da pravimo europsku Palestinu u BiH!

Delegacija Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH reagirali su danas u povodu sadržaja saopćenja za javnost Koalicije ” Prvi mart ” , navodeći da se radi o pogrešno prikazanim informacijama .

Odgovarajući na stavove iznesene u saopćenju za javnost Koalicije ” Prvi mart ” , glasnogovornik Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie je izjavio :

– U potpunosti odbacujemo ove smiješne tvrdnje i pogrešno prikazane informacije . Zaposlenici Političkog odjela Ureda specijalnog predstavnika EU , koje radi pod autoritetom specijalnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u BiH , održava sastanke sa širokim spektrom osoba u Bosni i Hercegovini , kako bi osigurali da proces odlučivanja u EU bude zasnovan na dobroj informiranosti i razumijevanju punog raspona stavova .

Nastavit ćemo tražiti mišljenje i stavove civilnog društva , koje je važan partner u europskim integracijama .

Kada je u pitanju spomenuti slučaj , Naši principi su nepromijenjeni . Europska unija je više puta istaknula svoju predanost ka suverenoj i ujedinjenoj Bosni i Hercegovini . Ponuda članstva u EU je data samo Bosni i Hercegovini .

Europska unija je i dalje pri stavu da su lideri u Bosni i Hercegovini odgovorni za odlučivanje u pitanjima kao što su provođenje presude ‘ Sejdić i Finci ‘ i ​​uspostavljanje Mehanizma koordinacije za pitanja u vezi s EU .

U tjednu pred nama , nastavit ćemo da podržavamo rješavanje tih pitanja , s ciljem pomaganja liderima da postignu sporazum do sastanka u Bruxellesu , 10. listopada – rekao je McGuffie

Podsjetimo , u priopćenju Koalicije ” Prvi mart ” navodi se da je zbog svojih aktivnosti Emir Suljagić dobio poziv upozorenja od službenika Ureda specijalnog predstavnika EU – EUSR – koji se u razgovoru pozvao osobno na specijalnog predstavnika Petera Sorensena .