Published On: Sub, stu 7th, 2020

Američki voditelj: Ako se ne ujedinimo postat ćemo poput Hrvata, Srba i Muslimana

Voditelj i komičar Bill Maher pozvao je Amerikance da slijede primjer Gwen Stefani i Blakea Sheltona, odnosno da ostave politiku po strani i vole se.

Gwen podržava demokrate, dok je Blake naklonjen republikancima.

“Sad kad su njihove zaruke službene na Instagramu, moraju se požuriti, napraviti to i ostati u braku. Za dobro nacije! Jer ako Americi treba jedna stvar, to je simbol ujedinjenja plave i crvene Amerike”, rekao je Maher i zaradio pljesak.

Dodao je da su prije mjesec dana tabloidi bili puni priča o njihovom prekidu te da ga je to potreslo.

“Us Weekly je pisao da su suprotstavljeni politički pogledi para postali velik problem. Što sam mogao i predvidjeti, on je dobri dečko iz Oklahome koji pjeva o kamionetima, pivu i stvarima koje se događaju uz rijeku. Ona je pop princeza iz Kalifornije. Naravno da su glasali za različite ljude. Ne znam je li to činjenica, ali znam da je istina”, dodao je.

Nakon nekoliko minuta govora o Blakeu i Gwen odlučio je poslati poruku Amerikancima, koja uključuje krvave sukobe na Balkanu, prenosi Index.

“Tijekom kampanje puno se pričalo o tome tko nas može ujediniti. Nijedan predsjednik ne može nas ujediniti. Moramo se sami ujediniti. Postoje samo dva puta za ovu zemlju. Ili ćemo se ujediniti i zaboraviti na naše razlike ili ćemo postati Balkan. Desetljećima je Sarajevo u Jugoslaviji bilo raznolik grad u kojem su Srbi, Hrvati i Muslimani živjeli zajedno kao susjedi u prijateljskim odnosima. 1984. bili su domaćin Olimpijskih igara. Osam godina kasnije ljude se ubijalo snajperima dok su išli po mlijeko. Nemojte mi govoriti da se to tu ne može dogoditi. Ako nas je Trump nečemu naučio, to je da je fraza ‘ne može se dogoditi ovdje’ zastarjela. Ne samo da se može dogoditi, nego se događa.”, rekao je.

Zanimljivo, umjesto fotografije Sarajeva o kojem je govorio, u emisiji je prikazan zagrebački Dolac.