Subota, 22 lipnja, 2024

Američki Newsweek: Mostar savršena destinacija za bijeg iz Dubrovnika

Must Read

Za Gartha Cartwrighta, novinara Newsweeka, Mostar je savršena destinacija za bijeg iz Dubrovnika u kojem gužve ponekad znaju uništiti doživljaj lijepog hrvatskog grada.

“Tek nekoliko sati vožnje autobusom dijeli vas od bosanskog grada koji je teško oštećen tijekom proteklog rata.

Iako je grad još uvijek podijeljen po etničkoj liniji, njegovi stanovnici su gostoljubivi, a grad nudi spektakularnu atmosferu i niske cijene”, piše Cartwright.

Newsweek piše kako je Bosna i Hercegovina “nebrušeni dijamant” koji još uvijek uživa u nedostatku velikih turističkih gužvi, ali koji će vjerojatno jednog dana doživjeti sudbinu jadranske obale, prenosi Klix.ba.

“Srce Mostara je njegov Stari grad sačinjen od mreže kamenih ulica i povijesnih građevina. Posebno mjesto zauzima Stari most koji svojim lukom odiše spektakularnom ljepotom”, piše Newsweek.

Nakon Mostara, savjetuje Cartwright, dolazi vrijeme za Sarajevo u koje se može otići jutarnjim vlakom.

“Taj vlak putuje jednom od najljepših europskih ruta. Riječ je o fascinantnoj pruzi koja prolazi dolinama, vijaduktima i planinama visoko iznad sela”, piše Cartwright.

Samo Sarajevo, opisuje Newsweek, leži u velikoj dolini, a oštećenja iz prošlog rata još uvijek su vidljiva. I pored bojazni od mogućih mina u okolini grada niti jedan putnik dobronamjernik neće moći odoljeti šarmantnom Sarajevu, nekadašnjem kulturnom centru Jugoslavije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -