Published On: Sri, pro 28th, 2016

AMBASADORICA CVETKOVIĆ: Otkud pravo Washingtonu da poziva Dodika bez konzultacija sa Sarajevom?

Jutros smo pokušali kontaktirati Bakira Alispahića prvog šefa AID-a, svjetloputog dečka s tamne američke liste, i ujedno glasnogovornika američke ambasade u Sarajevu kako je moguće da Trumpov suradnici bez konzultacija sa konzulom  Bajrovićem pozivaju nekakve građane u SAD koji su uz to još Srbi no nismo uspjeli dobiti odgovor.
Zvali smo i u centralu Građanske stranke gdje nam je rečeno da Dodik nije i neće biti prisutan na balu Donalda Trumpa.
Pokušali smo doći i do drugih utjecajnih građana Sarajeva koji upravljaju američkom ambasadom. Evo što su nam rekli:
Saudijska ambasada smatra da Dodik ne smije dobiti vizu te su naredili američkom osobolju u Saraevu da se drže tih naputaka inače će biti problema oko nafte.
Turska ambasada u Sarajevu sličnog je stava. Dodik ne smije ići u Washington. I također su kazali uposlenima u US ambasadi da se ne zajebavaju inače će biti frke oko raketnih postrojenja.
Zlatko Lagumdžija se također slaže. “Svi moji ljudi u US ambasadi kao i u MVP BIH, dobili su jasne naputke da se svaki Dodikov pokušaj , da se dokopa US-a sprječi. SAD jesu bile, i ostale isključivo bošnjački lobistički prostor. Pardon građanski. Rekao sam Crnadku da to pritisne do kraja.”
Jerko Lijanović Ivanković je također u šoku. Nevjerojatno je da se u SAD pozivaju vođe nacionalističkih stranaka, dok mi koji pokušavamo spasiti zemlju od korupcije i nacionalizma čamimo po zatvorima.
Ćane Primorac je također u šoku: Dodik je oduvijek mrzio patriotu BIH Antu Pavelića i patriotu BIH Blaža Kraljevića i to zbog navodnih zločina nad Srbima u Dretelju. Ne razumijem kako se nad Srbinom može uopće napraviti zločin? Ne razumijem niti  taj nagli zaokret u američkoj politici.
Ivo Banac ambasador Hrvatske u SAD-u kazao je da ako treba da će on osobno učiniti sve da Dodik ne dobije vizu te da je već potegao svoje veze u toj zemlji.
Zijad Hadžijahić, iz Kazneno popravnog zavoda u Zenici, je kazao, da je spreman rješiti Dodiku vizu za SAD, pa čak i optužnice kojia mu se prijeti,  u zamjenu da ga iščupaju iz zatvora za Bajram i da mu se supruzi rješi diplomatsko mjesto u Mariboru ako ne može u Ljubljani.
Hasan Bin Laden, sin oca svojega, kazao je da će biti plaho razočaran, ako bilo koja institucija u BIH izda Dodiku diplomatski pasoš, te da će onda baciti tatin diplomatski BH pasoš u smeće, jer će ga to jako povrijediti.
Darko Brkan, otpravnik poslova US ambasade u BIH kazao je da mu je Dodik nudio četvrti stan u zamjenu za vizu al da su mu dovoljna tri stana.
Nerkez Arifhodžić. bivši Hrvat,  i  bivši ambasador Jugoslavije , koji se kao takav borio protiv nezavisne BIH kazao je da bi Dodik mogao dobiti vizu ako na papiru napiše izjavu da se više ne osjeća kao Srbin nego kao Bosanac.
Ivana Cvetković, supruga Reufa Bajrovića te ambasadorica SAD-a u našoj zemlji kazala je da bez obzira i na službene pozivnice iz Washingtona, Dodik u SAD može samo preko nje mrtve.
Skupina uglednih građana slaže se s ambasadoricom Cvetković. Ahmed Burić je tako kazao da će izići s pismom zahtjeva US ambasadi kako trebaaju da se ponašaju čim se otrijezni dok je Slavo Kukić koji nam se javio s Gibraltara kazao “Ako pitate mene, to govno koje smrdi, Dodik, može da maše dupetom po Banjaluci, ali Svevišnji zna, da on po Americi neće smrditi”.
Boris Dežulović je kazao da nema stav o ovome, te da čeka naputke što da piše u idućoj kolumni.
Inače danas je skupina američkih turista u Mostaru kazala kako ne mogu vjerovati da je Mostar tako sunčan grad. Maureen Cormack-Kaplan, turistica iz Donje Karoline kazala je da je naprosto nakon par dana provedenih u Sarajevu u Mostaru odlučila produljiti boravak te za vikend prošetati s Kaplanom po Stocu ako dotični bude imao vremena.
Napomena US ambasadi: Ovaj tekst je vidite čista zajebancija i satira. Naš Ustav te povelje o ljudskim pravima daju nam pravo na satiru. Stoga morimo halal left progresivce iz američke ambasade u Sarajevu da nam ne krše građanska prava zbog našeg prava na ironizaciju, satiru itd. Inače nemojte plakati nad Charlie Ebdoom i davati nagrade vašim režimskim novinarčićima jer to onda ispada licemjerno. A mi znamo da vi niste licemjeri, da ste objektivni, da predstavljate svjetlo US demokracije  i da kao takvi snažno podržavate slobodu govora. 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>