ALJOŠA DLAKU MIJENJA ALI SDA-ĆUD NIKADA: Komšićevi nasrtaji na na ustavni poredak nisu mu razlog za pisanje pisama

SDA disident koji traži svoj prostor opstanka na bošnjačkom političkom dunjaluku Hadži Čampara zatražio je od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da pokrene proceduru utvrđivanja trajne nesposobnosti Milorada Dodika za vršenje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

„Vodeći se činjenicom da je člankom 8.8. Izbornog zakona BiH određeno da Ua stavni sud BiH može odlučiti da je član Predsjedništva BiH privremeno nesposoban za vršenje svoje funkcije pozivam Ustavni sud BiH da u najkraćem roku pokrene proceduru utvrđivanja sposobnosti Milorada Dodika za vršenje dužnosti člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda”, naveo je Čampara. “Posljednje najave Milorada Dodika, jasan su pokazatelj da član Predsjedništva BiH djeluje neustavno iako se prilikom preuzimanja funkcije obavezao između ostalog da će savjesno obavljati datu dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine te provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti.

Sad ovdje malo zastanimo.

  • Koji član Predsjedništva po svijetu hoda i govori protiv Ustava BIH Dodik ili Džaferović i Komšić?
  • Koji od njih trojice jedini stoji na braniku Ustava? Dodik ili ova dva rušitelja?
  • Koji član Predsjedništva se zakleo na čuvanje prava konstitutivnih naroda a sjedi u otetoj poziciji konstitutivnog naroda i po svijetu priča kako će se vječno boriti protiv konstitutivnosti? One iste koja mu daje kruh.
  • Koji član Predsjedništva je tijekom rata izdao putovnice građanima Jordana i Egipta, načinivši ih Bosancima i Hercegovcima a za koje je kasnije utvrđeno da su osim obrednih ubojstava u BIH neobredno ubili preko 3000 US građana?
  • Koji član Predsjedništva je izbore dobio huškajući Bošnjake protiv hrvatskog ustavnog prava, otežavajući Hrvatima svakodnevno život, bacajući stigmu na njih?
  • Koji član Predsjedništva odlazi na međunarodne summite bez suglasnosti Predsjedništva i uz kršenje poslovnika?
  • Koji član Predsjedništva podvaljuje ostaloj dvojici kao kandidata za diplomaciju osobu s lažiranim CV-om u kojem lažno skupa s tom osobom navodi da ta osoba ima nužnu diplomu iako zna da ona istu nema?
  • Koji član Predsjedništva prijeti da će okrenuti mitraljez na Mostar a onda kada dođe u Mostar ne smije preći preko Starog i druži se tamo s najpoznatijim pljačkašom trafika u Bosni i Hercegovini?

S obzirom na to da Željko Komšić blokira funkcioniranje institucija sustava, zavađa narode i širi mržnju među njima, iako bi kao sin Srpkinje i Hrvata te bošnjački zet, trebao činiti suprotno, s obzirom da uvodi zemlju u konflikte i podjele te da je postao otvorena prijetnja miru i sigurnosti, ali i međunarodnim odnosima Bosne i Hercegovine, kao i Pelješkom mostu, tražimo od Aljoše Čampare, kad već tvrdi da je izišao iz SDA , da sa sebe skine koprenu licemjernosti nasljeđenju od te proterorističke i licemjerne stranke, koja gaji azijatske vrijednosti preglasavanja, netolerancije i nove islamizacije po receptu Sakiba Mahmuljina, ufurana u Erdogana i prostore džihada od Čečenije do Bosne,  te tako uvjeri javnost da je postao bolji čovjek.

Komšićeve neustavne najave ugrožavaju mir, suživot, političku i ekonomsku stabilnost Bosne i Hercegovine te Opći okvirni sporazum za mir, a što Ustavni sud BiH prema našoj procjeni ne bi smio tolerirati, te Dodik sam ne može smijeniti tu političku fukaru, bez Ustavnog suda.

Budući da Čampara ovo nije u stanju napisati za Komšića, kao ni za Džaferovića, označavamo ga do daljnjeg rigidnim SDA radikalom gorim od središnjice SDA, ubačenim od strane SDA u tzv. novu bošnjačku državotvornu koaliciju samo kako bi sutra pomeo odnose u toj grupaciji i ojačao SDA.

Sve dok pismo sličnog sadržaja ne pošalje adresirano na Komšićevo ime, ali i Džaferovićevo Čamparu se treba posmatrati isključivo kao Izetbegovićevog trojanskog konja fiktivno izbačenog iz stranke i poslanog da zaustavi Konakovićeve namjere rušenja Bakira Izetbegovića.