Published On: Sri, lis 14th, 2020

ALJOŠA ČAMPARA “S Radončićem sam uspostavio korektan odnos, u SDA se probudila kritična masa”

Aljoša Čampara, donedavni član Predsjedništva SDA, rekao je u intervjuu za „Dnevni list“ da već neko vrijeme upozoravao predsjednika te stranke na sve devijacije koje se dešavaju.

– Od afere „Asim“ koju je javnost okarakterizirala kao najveću političko-koruptivnu aferu, a po kojoj se još ništa nije riješilo, pa preko afere „Respiratori“ i sve do danas, govorio sam javno i bio protiv imenovanja diskreditiranih imena i pojedinaca na funkcije ministara – kazao je Čampara.

Na pitanje da li će biti još odlazaka iz SDA, on je rekao da je siguran da hoće.

Dodao je da jedna potpuno nova atmosfera vlada među ljudima, „određena kritična masa se probudila i pobunila“. Slobodnomisleći ljudi se polako izdvajaju iz mase, pronalaze alternativu za sve ono što unutar SDA ne mogu i ne žele više da gledaju i žive, kazao je.

Kada je riječ o njegovom odnosu sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem, Čampara je rekao da između njih ne postoji „lični sukob“, ali da postoji „pravna nepremostiva prepreka“.

Upitan je i šta će se dešavati u vezi s Vladom Sarajevske županije, na šta je kazao da su ga kontaktirali iz gotovo iz svih veleposlanstava. On se nada da će se sa Vladom SŽ dogodit napredak“.

Upitan o njegovom odnosu s liderom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem, on je rekao:

– O mom nekadašnjem odnosu sa Fahrudinom Radončićem najbolje vjerovatno znamo on i ja i naše porodice, no tome je došao kraj. Uspostavili smo jako korektan odnos, čujemo se, na vezi smo, komentiramo aktualne teme i konsultiramo se po potrebi oko važnih pitanja. Ovih dana planiramo se naći i na kavi, nakon dugo godina. Poglavlje u kojem nas dvojica ratujemo zarad nekih trećih je zatvoreno poglavlje – rekao je Čampara.

Čampara je naglasio da za sada nema namjeru prelaziti niti u jednu stranku, mada su „razni spinovi sa režimskih medija počeli da se plasiraju u javnost“. Bit će, dodao je, samostalni zastupnik u Skupštini i tako će djelovati.

Čampara je, podsjetimo, zastupnik u Skupštini Sarajevske županije, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i ministar unutrašnjih poslova FBiH.

On je intervjuu također kazao da je podgrijavanje nacionalnih tenzija netom pred izbore postao degutantni model ponašanja, te da Bošnjake plaše Dodikom i Čovićem. Vrijeme je, ističe, da neko kaže Bošnjacima da ne treba da se boje, da nema razloga, jer su „Bošnjaci važan i nezaobilazan politički faktor i da to više nikada neće prestati biti“.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>