Srijeda, 17 srpnja, 2024

ALI ŠTO IM BASKI SMETAJU? Eurosong zabranio zastave Kosova, Islamske države, Palestine…

Must Read
Organizotori ovogodišnjeg natjecanja za najbolju pjesmu Europe objavili su službene smjernice za upotrebu zastava u publici. Zastave Kosova, Islamske države, Palestine, Krima, Donjecka, Nagorno Karabaha i sjevernog Cipra zabranjene na ovogodišnjem natjecanju…

Na ovu odluku organizatora nije moguće ulagati žalbe. Osim ovih zastava, koje su uz fotografiju taksativno nabrojane, nije moguće unositi ni zastave ili transparente s porukama političke ili vjerske prirode koje organizator smatra neprimjerenim.

Pored uobičajenih veličina sada postoji i lista izričito zabranjenih zastava. Zastave bez štapa moraju biti veće od 120 x 80 cm, a zastave sa štapom ne smiju biti veće od 60 x 40 cm. Ovo je napravljeno kako bi se osiguralo da zastave ne blokiraju kamere za vrijeme snimanja ili ometaju ostalu publiku.

Zastava duginih boja (poznata i kao LGBT zastava) i zastava Europske unije su dozvoljene, ali samo ukoliko se ne koriste kao alat za namjerno političko propagiranje.

Zabranu unošenja lokalnih, regionalnih, pokrajinskih ili spornih zastava uzrokuje kontroverze u nekim pogođenim područjima.

Politički znalci navode nekoliko primjera zabranjenih zastave, uključujući i Kosovo, Krim i Palestinu. Dokument u kojem se navodi zabrana unošenja ovih zastava, ažuriran je prije nekoliko dana. Dodatno se navodi da je zastava Islamske države strogo zabranjena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -