Published On: Ned, ruj 11th, 2016

ALEKSANDAR VUČIĆ Srbi i Bošnjaci morat će sljedećih i 100 i 200 godina da žive u miru

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Prnjavoru da će Srbi i Bošnjaci morati sljedećih i 100 i 200 godina živjeti u miru te naglasio kako je nužno smirivanje tenzija, mir i stabilnost.
Političke poruke, kazao je, želi svesti na jednu razinu – ne miješajući se i nikada ne pokušavajući da Srbija „izigrava bilo kakvog starijeg brata ili nešto slično“, želi sve zamoliti za smirivanje tenzija uvijek, a da se osiguraju mir i stabilnost.
-Jer autoputevi znače put u budućnost, u mir i stabilnost i uvjeran sam da će biti snage i u RS i FBiH, ukupno BiH, za to. Da budem otvoren, mi i Hrvati i posebno mi Srbi i Bošnjaci morat ćemo narednih i 100 i 200 godina da živimo u miru. Onaj tko misli drugačije, onaj tko bi prebrojavao vojno sposobne i oruđe i oružje, taj ne misli dobro svom narodu ma s koje strane da je – naglasio je Vučić. Kazao je da je mir najpotrebiji.
Na pitanje hoće li smirivanju tenzija doprinjeti i kada je riječ o najavljenom referendumu u RS-u, o Danu RS-a, kazao je da je o tome već nekoliko puta razgovarano i da Srbija ima svoje stavove, predsjednik RS-a Milorad Dodik svoje i neki treći svoje.
Vučić je u izjavi novinarima ponovio da 36 kilometara autoputa, čijem otvaranju je danas prisustvovao u Prnjavoru, na dionici do Doboja, vrlo bitno ne samo za RS, BiH, već i za Hrvatsku i Srbiju, jer će se povezati s regionalnim cestama.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x