Published On: Fri, Jul 26th, 2013

Aleksandar Vučić podnio ostavku

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić večeras je javno, pred medijima, na sjednici Glavnog odbora stranke podnio ostavku na mjesto ministra obrane Srbije, čime je započeta rekonstrukcija Vlade.

Vučić je naglasio da će od sada obavljati samo funkciju prvog potpredsjednika Vlade, te potvrdio da je prihvatio ostavku ministra poljoprivrede Gorana Kneževića i Predsjedništvu stranke predložio da razmotre prijedloge ostavki ministra sporta Alise Marić i ministra kulture Bratislava Petkovića.

“Mislio sam da mogu, mislio sam da sam mlađi. Sada vidim da u isto vrijeme ne mogu da igram i na poziciji centarfora i centarhalfa”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je ključna riječ rekonstrukcije modernizacija zemlje, što traži ogromnu odgovornost svih.

Ukoliko SNS ima snage da četiri ministra zamijeni boljim, Vučić je rekao da očekuje da to učine i koalicijski partneri. Ukoliko ne bude kooperativnosti i dogovora oko rekonstrukcije, sljedeći korak bit će izbori, naglasio je Vučić.

On je najavio da se kroz dva-tri dana mogu očekivati ​​nova uhićenja dužnosnika iz SNS-a, koji, kako je rekao, na vrijeme nisu shvatili njegovo upozorenje da neće biti nedodirljivih.

“Nema gospodina nedodirljivog ni gospođe nedodirljive, neki od vas dragi članovi Glavnog odbora morat će dati objašnjenja za nečasne radnje istražnim organima”, poručio je Vučić.

Nastavak sjednice Glavnog odbora SNS-a je nakon javnog obraćanja Vučića zatvoren za javnost.

SRNA