Utorak, 18 lipnja, 2024

AKO GA GENJAC NE OBORI: Wizz Air će iz Švedske letjeti u Mostar

Must Read

Ako Sarajevo ne bude imalo ništa protiv minimalne visine preleta iznad Željine ćevabdžinice i ne pozove se na vitalni nacionalni interes, niskotarifna zrakoplovna kompanija iz Mađarske Wizz Air letjet će za Mostar. Halid Genjac za sada ne izlazi s izjavama, no doznajemo, da je SDA-u važno da prilikom preleta ne bude ugrožen suverenitet BIH na visini 4.000 metara iznad zemlje. Gustoća suvereniteta neke zemlje, opada eksponencijalno svakim kvadratom metra, u visinu, te su u SDA-u naručili, izračun suvereniteta BIH na visini koju je najavio Wizz Air. Ukoliko suverenitet na toj visini bude zadovoljavajući, neće biti nikakvih problema, kazao je Genjac.

Najave poslovanja u većem kapacitetu na tlu naše zemlje odnose se na Zračnu luku u Mostaru.

Primarni cilj

Internet-portal SeeNews nedavno je objavio da su u tijeku pregovori s čelnicima Mostarske zračne luke o uvođenju letova za Švedsku koji bi trebalo biti operativan od početka zime. Wizz Air ima bazu u Tuzli, a od 2013. godine uspostavljeni su letovi ove kompanije s tuzlanske zračne luke. Za ovu godinu je najavljeno šest novih ruta, od kojih je već pet realizirano – Bratislava, Köln, Friedrichshafen, Nuremberg i Vaxjo, piše “Oslobođenje”.

Kompanija je prevezla 310.000 putnika u 2016. godini te je doprinijela zaposlenju 230 osoba. Osim širenja poslovanja u BiH, Wiz Air uvodi nove letove i u Makedoniji i Crnoj Gori. Direktor Zračne luke Marin Raspudić u nedavnom razgovoru za nsarajevski list rekao je da se čine napori kako bi se uspostavili letovi niskotarifnih kompanija, što je postavljeno kao primarni cilj.

Pregovori

Zračna luka Mostar nastoji se povezati s niskotarifnom kompanijom koja bi osigurala jeftine i kvalitetne letove iz Mostara, a kontakti postoje i s Wizz Airom i Eurowingsom. Ove dvije kompanije analiziraju ekonomsku opravdanost uspostave letova. Menadžment mostarske zračne luke je dostavio sve potrebne informacije, uz nadu da će se izboriti za početak letova niskotarifnih kompanija. Zračna luka u Mostaru trenutno nudi putovanja u Rim, Bari, Napulj i Bejrut, a u tijeku su i pregovori za linije ka Ankoni i Milanu. U prošloj godini vratio se i dio turista iz Republike Irske, dok su uvijek zanimljive i isplative destinacije Beč i Istanbul, navodi list./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -