Published On: Sub, ruj 28th, 2019

Afganistan: Tijekom predsjedničkih izbora poginule tri, a povrijeđeno više od 40 ljudi

Važni predsjednički izbori završili su u subotu u Afganistanu, a obilježilo je nekoliko nasilnih slučajeva u ratom razorenoj zemlji u kojima je poginulo troje, a povrijeđeno više od 40 ljudi.

Do sada su sigurnosni dužnosnici za Anadolu Agency (AA) potvrdili da su tri osobe poginule, a da ih je preko 40 povrijeđeno u nasilju vezanom za izbore na dan izbora.

 

Hawa Alim Nuristani, predsjednica Nezavisne izborne komisije Afganistana ranije je izjavila da će birališta na predsjedničkim izborima ostati otvorena dodatnih dva sata.

Nuristani je u subotu rekla kako dužnosnici žele da ljudi koji čekaju u redu imaju mogućnost da daju glas. Istakla je da komisija procjenjuje da je otprilike 4.500 biračkih mjesta otvoreno širom zemlje, uprkos zabrinutosti zbog sigurnosti i neorganiziranog glasanja.

Četvrti predsjednički izbori u Afganistanu odgađani su već tri puta. Pravo glasa za 15 kandidata ima 9,6 miljuna građana. Favoriti su trenutni predsjednik te zemlje Ashraf Ghani i predsjednik Izvršnog vijeća Abdullah Abdullah.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare