Published On: Sri, srp 14th, 2021

Afganistan od Austrije traži prekid deportacije njihovih državljana

Službene vlasti Afganistana zatražile su od austrijskih vlasti da prekinu s deportacijom njihovih državljana budući da im po povratku u zemlju prijeti velika opasnost od talibana.

Ministar vanjskih poslova Austrije Alexander Schallenberg oštro je reagirao na zahtjeve afganistanskih vlasti te im je poručio da im i unatoč povlačenju međunarodnih snaga zapad neće okrenuti leđa. Isto tako je poručio i da taj odnos ne smije biti jednosmjerna ulica te da ovaj zahtjev nije način na koji se razgovara s partnerima. “Europska unija ne može biti podležna pritisku drugih zemalja u vezi migracije”, rekao je Schallenberg.

Austrija, kao i ostale zemlje EU, deportiraju afganistanske državljane čiji je zahtjev za azilom dobio negativno rješenje.

Deportacija državljana Afganistana iz Austrije dospjela je još više u javnost nakon ubojstva malene Leonie. Podsjetimo, za sada su radi tog užasnog čina osumnjičena četiri državljana Afganistana, od koji se trojica nalaze u pritvoru dok je jedan još uvijek u bijegu.

Oni se sumnjiče da su malenu Leoniju drogirali, a zatim i seksualno iskoristili. Zanimljivo je i da je trojici od njih četvorice azil odbijen, ali su uložili žalbu te je proces još uvijek bio u tijeku. Da stvar bude gora, trojica od četvorice već su imala policijski dosje, dok je najmlađi od njih 16-godišnjak u Austriju stigao tek prije koji mjesec.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x