Published On: Wed, Aug 12th, 2020

AFERA “RESPIRATORI” Odbijena žalba Tužiteljstva BiH o ukidanju mjera zabrane za skupinu “3F”; Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Tužiteljstva BiH na rješenje kojim su ukinute mjere zabrane Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću, osumnjičenima u predmetu “Respiratori”, doznaje N1.

Podsjetimo, iz Suda BiH je rečeno kako su ukinuli mjere zabrane nakon što su istekla rješenja, a Tužiteljstvo BiH nije dostavilo potrebno izjašnjenje, navedeno je u odluci sutkinje za prethodni postupak Tatjane Kosović.

Tužiteljstvo je iskoristilo zakonski rok od tri dana za žalbu i tada je priopćilo kako je “Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi jesu li mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene, budući da je Sud BiH prethodno utvrdio postojanje okolnosti na strani osumnjičenih koje ukazuju da bi isti mogli ometati kazneni postupak kontaktom sa svjedocima, a potom po službenoj dužnosti izrekao mjere zabrane radi otklanjanja tih okolnosti”.

Predstavnica odvjetničkog tima Fadila Novalića Vasvija Vidović kazala je kako još uvijek nisu zaprimili Odluku Suda BiH.