Četvrtak, 18 travnja, 2024

ADIL OSMANOVIĆ: SDA nikada neće dopustiti nekakav treći entitet

Must Read

– Stranka demokratske akcije ostaje opredijeljena svojim poznatim principima, da BiH treba biti ustrojena po regijama, koje bi bile koncipirane na infrastrukturnom, zemljopisnim i drugim kapacitetima, izjavio je u intervjuu za današnje “Oslobođenje”ministar civilnih poslova BiH, zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

– Nismo još ni na jednom tijelu SDA otvorili pitanje okrupnjavanja županija. Inicijative ili ideje koje sada dolaze nisu službeni stav stranke. Nikad SDA neće prihvatiti da se ide u pravcu, ne daj Bože, stvaranja nekog trećeg entiteta. Zalažemo se za ravnopravnost svih građana na cijelom prostoru države, a o modalitetima se da pričati, s tim da moramo ići u pravcu borbe za osnovna ljudska prava, dok bi zatvaranje u neke monoetničke regije, županije, entitete bilo pogubno za državu. Nijedna država u Europi ne bi mogla egzistirati na takav način i ne vidim da bi BiH trebala ići u tom pravcu – kazao je Osmanović.

Osmanović smatra kako uz kretanje BiH ubrzanim koracima ka euroatlantskim integracijama ne trebamo gubiti previše energije na unutarnjem ustrojstvu države.

– Trebamo se uključiti u europske asocijacije i euroatlantske integracije kojima se brišu državne granice, a ne da se zamaramo unutarnjim stvarima To bi bilo samo otežavanje situacije u kojoj se nalazimo, jer se moramo baviti ispunjavanjem uvjetima iz Reformske agende – dodao je.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -