Subota, 22 lipnja, 2024

Abdićev plan za obnovu Agrokomerca

Must Read

Plan obnove Agrokomerca, tvrtke sa sjedištem u Velikoj Kladuši, koja je do konca 80-ih godina prošlog stoljeća imala više od 16.000 zaposlenih, iznio je u pograničnom mjestu Maljevac u Karlovačkoj županiji Fikret Abdić, bivši direktor Agrokomerca.

Abdić je plan predstavio na skupštini Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerc d.d., a odazvalo se oko 5.000 Velikokladušana. Maljevac je odabran jer je je nekada u tom mjestu bila zemljoradnička zadruga od koje je, kazao je Abdić, nastao Agrokomerc.

Skupština je prihvatila zaključak da će se od Vlade Federacije BiH tražiti da raskine ugovore s firmama koje sada kroz zakup koriste Agrokomercove pogone te da ugovore o zakupu sklopi s njihovim udruženjem. To ne znači, kazao je Abdić, da dioničari neće nastaviti pravnu borbi kaka bi vratili svoju imovinu u vlasništvo, ali zakup bi značio da mogu odmah prići revitalizaciji tvornice koju su stvarali i kao dioničari privatizirali još 1991. a sada nemaju nikakva prava.

Usvojen je i zaključak da će međunarodne pravne poslove za ostvarivanje prava dioničara ubuduće voditi jedna odvjetnička kuća iz Zagreba. Privaćen je i Abdićev prijedlog da toj odvjetničkoj kući pripada 30% od svih ostvarenih sredstava.

Abdić je najavio i borbu za ostvarivanje prava tvrtke Agrokomerc Hrvatska, odnosno za povoljnije uvjete u korištenju Luke Rijeka jer, kako je rekao, postoje ugovori iz kojih je vidljivo da je Agrokomerc s Lukom Rijeka udruživao rad i sredstva.

Abdić nije bio u Velikoj Kladuši od ožujka, otkada je na slobodi nakon izdržavanja 10-godišnje kazne za ratni zločin i to zbog sigurnosnih razloga.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -