Published On: Pon, srp 8th, 2019

A REKOŠE KAKO JE U ALUMINIJSKOM SAMO TRAVA ZELENA Ovo je 10 najvećih dioničara.

Nekadašnji bh. gospodarski gigant Aluminij preživljava najteže dani u povijesti ove mostarske tvornice. Tračak nade nude potencijalni kupci, Glencore i kompanija iz Dubaija WAQT Trade LLC, s kojim pregovara Vlada FBiH.

Upravo će sa predstavnicima Glencorea danas u Sarajevu razgovarati federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica finansija Jelka Miličević kako bi eventualno pokušali pronaći rješenje za situaciju u kojoj se našao Aluminij. Ova kompanija, prema navodima, spremna je da financira 50 eura po megavat satu do kraja godine, premda je je Aluminiju potrebno 70 eura.

Prema podacima Sarajevske berze, Vlada FBiH posjeduje 43.9998 posto dionica ove kompanije koliko imaju i mali dioničari. U vlasništvu sa 12 posto sudjeluje i Vlada Hrvatske.

Među 10 najvećih dioničara, objavila je N1 televizija, nalaze se Mehmed Jahić, Otvoreni investicijski fond LILIUM GLOBAL, Mijo-Kruno Brajković, Berislav Batinić, Samir Anić, Vladimir Božić, Ivo Bradvica i Mladen Galić.

Na posljednjoj Skupštini dioničara održanoj u petak, dioničari Aluminija odnosno njihovi opunomoćenici, održanoj pod predsjedanjem Amele Mikulić, zastupnice vlasničkoga udjela Vlade FBiH, većinom glasova nisu usvojili Godišnje izvješće o poslovanju Aluminija d.d. Mostar. Usvojene su odluke o razrješenju članova Odbora za reviziju i o imenovanju novih, kao i o razrješenju vanjskoga revizora i o imenovanju novoga.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare