Petak, 19 travnja, 2024

A LIVANJKE NIŠ??? Džihadist iz Livna poziva mladiće u Siriju

Must Read

Livnom se posljednjih dana pronijela vijest da se sa sirijskog ratišta vratio njihov sugrađanin Veldan Ključo, što je izazvalo različite reakcije kod mještana.

Neki su uznemireni, drugi odmahuju rukom, treći drže da o tome treba brinuti policija… No malo tko pristaje iznijeti svoje mišljenje za novine.

Veldan Ključo je rođen 22. svibnja 1986. godine u Mostaru, a ima boravak u sirijskom gradu Aleppu koji je u rukama boraca Islamske države. Na Facebook stranici Vilikey, gdje su i pronađeni podaci o njemu, još je uslikano nekoliko knjiga koje Veldan voli čitati, a na prvom je mjestu Kuran.

– Posjedujemo operativna saznanja o Veldanu Ključi. Rođen je u Mostaru, ali je najveći dio života proveo u Livnu odakle je otišao 2012. u Siriju. Znamo da se priključio ISIS-u i da je na ratištu lakše ranjen. Također je pozivao mlađe ljude da dođu u Irak i Siriju i uključe se u džihad, kazao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik PU Livno Ivica Vrdoljak.

Na pitanje je li se vratio u Livno, kako mnogi govore, Vrdoljak je odgovorio: – Takvih saznanja nemamo. Ako se vrati s ratišta u Siriji, onda policija mora djelovati po novom zakonu koji nalaže uhićenje takvih osoba i kaznenu odgovornost. Taj zakon je u BiH na snazi od lipnja ove godine.

Jedan mještanin iz Livna veli da se sjeća tog momka iz priča njegovih rođaka. Oni su govorili još prije desetak-dvanaest godina da mali (tada je bio tinejdžer) većinu vremena provodi u džamiji i učenju Kurana. Drugo ga ništa nije zanimalo.

– Naravno, to je legitimno, ali nije uobičajeno za njegov naraštaj – dodaje on.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -