Petak, 3 svibnja, 2024

LAVROV&DODIK: SAD moraju poštovati Dayton

Must Read

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov susreo se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je otputovao u Rusiju kako bi od strane Fonda jedinstva pravoslavnih naroda primio nagradu za “istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i unapređenje i jačanje hrišćanskih vrijednosti u društvu”, osnovanu od strane Patrijarha Alexeya II.

Ruski ministar je istaknuo kako se ”razgovor ponajviše odnosio na suradnju Rusije i Republike Srpske, koja je sastavni dio BiH”.

Obe strane istaknule su kako su zadovoljne suradnjom i razvojem, posebice na polju trgovine i ekonomije, kao i investicija i kulturnih i humanitarnih veza.

Lavrov i Dodik potvrdili su da će nastaviti ”raditi na izgradnji interakcije, posebice u implementaciji energetskih projekata na području Republike Srpske, kao i u ostatku BiH”.

Njih dvojica također su se dotaknula uređenja BiH, pri čemu su pozvali sve lidere stranaka i međunarodne predstavnike u Bih da poštuju Daytonski sporazum.

Međunarodni i regionalni problemi bili su također na dnevnom redu ovoga sastanka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Vučemilović: “Hoće li sad i predsjednik IDS-a biti proglašen žetonom?”

Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, jučer je napustila sve stranačke dužnosti....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -