Nedjelja, 5 svibnja, 2024

HAŠKI SUD Dario Kordić na slobodi u lipnju 2014. godine?

Must Read

Dario Kordić , kojeg je Haški sud za ratne zločine osudio na 25 godina zatvora , mogao bi zbog dobrog vladanja u zatvoru u Grazu (Austrija ) biti pušten na slobodu u lipnju 2014. godine pošto mu tada istječe dvije trećine zatvorske kazne , rekao je sinoć u Splitu Miroslav Piplica na predstavljanju knjige ” Dario Kordić – Da se ne zaborovi ” .

U knjizi ” Dario Kordić – Da se ne zaboravi ” , koju su priredili publicisti i dobrovoljci Domovinskog rata Miroslav Piplica i Mladen Pavković , objavljeni su dokumenti Haškog suda i niz tekstova o Kordiću . Predstavljanje knjige organizirao je Hrvatski časnički zbor Grada Splita .

” Uprava zatvora Karlaua u Grazu , gdje Kordić izdržava kaznu , podnijela je zahtjev da ga se zbog dobrog vladanja pustiti na slobodu nakon isteka dvije trećine ukupne kazne , a to znači u lipnju 2014. godine i mi se nadamo da će Kordić tada početi uživati ​​na slobodi ” , rekao je Piplica , koji živi u Beču i koji je rekao da je Kordićev prijatelj te da ga često posjećuje u zatvoru u Grazu .

” Ako se od Kordića kao uvjet za prijevremeno puštanje na slobodu bude tražilo da se pokaje za ono za što je okrivljen , on se neće pokajati jer se ne osjeća krivim i nastavit će služiti i preostalih 8 godina i 9 mjeseci zatvorske kazne ” , kazao je Piplica .

Haški je sud 2004. Kordića , koji je početkom 90 – ih bio politički čelnik Hrvata u srednjoj Bosni , pravomoćno osudio na 25 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini i zločina u Ahmićima , a uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru .

” Mi vjerujemo da Dario Kordić nevin već 17 Božića dočekuje u zatvoru , a njegova obitelj , supruga i troje djece , za to vrijeme proživljavaju kalvariju pošto im je Vlada Ivice Račana ukinula financijsku pomoć , a tako je nastavila i Vlada Ive Sanadera , što traje sve do danas ” , rekao je Piplica dodajući kako sadašnja vlast štiti , kako je rekao , ” udbaša i ubojicu Hrvata Josipa Perkovića , a ne želi pomoći Kordićevoj obitelji ” .

Mladen Pavković je ustvrdio da je Kordić pravedan ali izdan . ” Kordić je ostao častan čovjek , ali hrvatske izdajice su ga prodale za šaku dolara optuživši ga za ono što nije učinio ” , kazao je Pavković .

Kordićev prijatelj Ivan Baćak , savjetnik splitsko – dalmatinskog župana Zlatka Ževrnja , rekao je da je Ante Nobilo odgovoran za Kordićev kaznu i da je Nobilo ” zbog toga zaslužio biti iza rešetaka ” .

Nobilo je na Haškom sudu branio Tihomira Blaškića .
( FENA )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -