Utorak, 7 svibnja, 2024

Bosić: Dodikova tvrdnja o naseljavanju 500.000 Arapa u BiH signal za uzbunu ili opasna igra kako bi ostao na vlasti!

Must Read

Predsjednik Srpske demokratske stranke ( SDS ) Mladen Bosić ocijenio je danas da je izjava predsjednika RS – a Milorada Dodika ” da postoji plan za naseljavanje 500.000 Arapa u BiH ” suviše ozbiljna tvrdnja da bi ostala bez odgovora i SDS će insistirati na njenom razjašnjenju .

Ako ima dokaze za tu tvrdnju , onda je to signal za uzbunu i treba razjasniti što se radi po tom pitanju , s obzirom na to da je upravo Sredoje Nović ministar SNSD – a u Vijeću ministara zadužen za državljanstva i boravište stranaca – kazao je Bosić .

Ukoliko je , kaže , Dodikova tvrdnja samo spekulacija ” usmjerena na dizanje straha i tenzija među narodima u BiH kako bi se zaustavio pad rejtinga SNSD – a i skrenula pažnja s problema u RS – u , onda je to opasna igra čovjeka koji je spreman na sve da bi ostao na vlasti ” .

Što se tiče posljednje izjave predsjednika HDZ – a Dragana Čovića , Bosić smatra da svi u BiH postaju svjesni da su ” taoci Čovićeve namjere da uz podršku Dodika , preko blokade rješavanja pitanja ‘ Sejdić – Finci ‘ , otvori promjenu Daytonskog sporazuma ” .

– Ja razumjem Čovićevu namjeru , ali ne razumjem Dodika koji podržava koncept koji je protiv interesa RS – a – rekao je predsjednik SDS – a u izjavi novinarima .

Dragan Čović je izrekao prijetnje poslije neuspješnog sastanka stranaka iz Federacije u Budimpešti da će , ako se ne prihvate njegova rješenja do 15. studenog , stvarno otvoriti tzv . hrvatsko pitanje .

– To je samo još jedan dokaz naših tvrdnji da nije ni bilo iskrene namjere da se pitanje ‘ Sejdić – Finc ‘ uopće i riješi . Sada je i jasno ko blokira procese i što su ciljevi – zaključio je predsjednik SDS – a .

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -