Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Rutte otkrio prisutnost Sjevernokorejaca u Rusiji: “Putin u očajničkoj potrazi za pomoćnicima”

Vrlo
- Advertisement -

Glavni tajnik NATO-a, Mark Rutte zvani “Teflon” potvrdio je prisutnost sjevernokorejskih vojnika u Rusiji. Prema njegovim riječima, vojne jedinice iz Sjeverne Koreje raspoređene su u ruskoj regiji Kursk, što dodatno zaoštrava vojnu suradnju između Moskve i Pyongyanga.

– Produbljivanje vojne veze Rusije i Sjeverne Koreje ozbiljna je prijetnja i indo-pacifičkoj i euroatlantskoj sigurnosti – izjavio je Rutte nakon brifinga kojeg su NATO-ovci održali sa južnokorejskom delegacijom.

Ukrajinske snage već su ovog kolovoza upale u Kursk, a prema riječima Teflona, sjevernokorejsko raspoređivanje predstavlja “značajnu eskalaciju” u Putinovom “ilegalnom ratu” u Ukrajini. Rutte je naglasio da ovaj potez krši rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i opasno proširuje rat.

– Očigledno je da je Putin na rubu očaja – dodao je Rutte. – Više od 600.000 ruskih vojnika je ubijeno ili ranjeno, i sada je prisiljen tražiti pomoć iz inozemstva kako bi održao napad na Ukrajinu.

Kremlj je, naravno, odbacio izvještaje o sjevernokorejskim trupama kao “lažne vijesti”. Ipak, Putin nije jasno negirao njihovu prisutnost, rekavši da je na Moskvi kako će provesti partnerstvo s Pyongyangom. Sjevernokorejski predstavnik u UN-u nazvao je izvještaje “neutemeljenim glasinama,” prenosi Reuters. /HMS/

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Dokumentarac Matta Walsha ‘Jesam li rasist?’ dosegnuo rekordnu zaradu unatoč ignoriranju ‘mainstream’ platformi

"Matt Walshov dokumentarac 'Jesam li rasist?' ostvaruje rekordnu zaradu unatoč ignoriranju mainstream medija" Dokumentarni film konzervativnog komentatora Matta Walsha, "Jesam...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -