Ponedjeljak, listopad 28, 2024

Obitelji talaca prekinule Netanyahuov govor: Je li izraelska vlada zakazala u povratku otetih građana?

Vrlo
- Advertisement -

 

Na ceremoniji u Jeruzalemu posvećenoj žrtvama prošlogodišnjeg napada Hamasa, izraelski premijer Benjamin Netanyahu suočio se s oštrim prekidima od strane obitelji talaca. Hamas je 7. listopada prošle godine nasilno odveo oko 200 izraelskih građana u Gazu, a tijekom napada ubijeno je oko 1200 ljudi. Izraelski premijer stajao je nepomično za govornicom dok su prisutni vikali, dobacujući mu kritike poput “Sram te bilo” i “Moj otac je ubijen”.

Mnogi Izraelci smatraju da Netanyahu snosi odgovornost za sigurnosne propuste koji su omogućili napad Hamasa i za to što se preostali taoci još uvijek nisu vratili kući. Hamasov napad i talačka kriza dio su dugogodišnjih sukoba između Izraela i palestinskih militantnih skupina, pri čemu se Gaza nalazi pod izraelskom blokadom od 2007. godine, kada je Hamas preuzeo kontrolu nad tim područjem. Blokada, kontinuirani sukobi i povremeni raketni napadi doprinijeli su eskalaciji napetosti koja je kulminirala napadom 2022. godine.

Obitelji talaca osjećaju da vlada nije učinila dovoljno kako bi osigurala povratak njihovih bližnjih, a Netanyahu je izložen kritikama zbog načina na koji je njegova administracija postupala s krizom. Pritisci na izraelsku vladu da pronađe rješenje za talačku krizu i da poboljša sigurnosne protokole neprestano rastu, posebice od strane obitelji žrtava koje traže odgovore i konkretne mjere.

 

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Amidžić: Izmjene Zakona o PDV-u će biti usvojene – građani će moći riješiti stambeno pitanje

Srđan Amidžić, ministar financija i riznice BiH, potvrdio je da će izmjene Zakona o PDV-u, kojima se omogućava povrat...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
hrHrvatski
Powered by TranslatePress