Petak, 25 listopada, 2024

MURPHEY TRAŽI: Sjedišta terorističkih ćelija treba prenijeti u Sarajevo a ne ih držati po provincijama. Bit će manja korupcija….

Vrlo
- Advertisement -
U neobičnom, ali jako pragmatičnom potezu, američki ambasador u BiH, veliki entuzijast Sarajeva, i prijatelj muslimana cijelog svijeta “od Čečenije do Bosne” što bi rekao Patković,  apelira na sve aktivne terorističke ćelije u BiH da središte svog djelovanja premjeste u Sarajevo.
Razlog? Kao prvo vehabije trebaju urbanizaciju. Ne možemo ih slati u svijet u ovčarskoj odjeći. Drugo omogućiti centraliziraniju i efikasniju kontrolu nad njihovim djelovanjem te poštedjeti ostatak zemlje nepotrebnog maltretiranja.

„Iz Sarajeva ste nastali, u Sarajevo ćete se pretvoriti,“ istaknuo je ambasador, parafrazirajući drevnu biblijsku uzrečicu kako bi naglasio potrebu za jedinstvenim, urbanim epicentrom i u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

Ova inicijativa, prema njegovim riječima, proizašla je iz „iskrene brige“ za metropolom ali i brige za manje gradove i ruralne sredine koji su često „neopravdano opterećeni napadima i dramama kojima nisu dorasli.“

Ambasador je istaknuo kako Sarajevo, kao historijski centar i žila kucavica BiH, ima sve preduvjete za postati domaćin domaćim BH teroristima, centralna, polazna lokacija terorističkih aktivnosti, čime bi terorističke mreže bile bolje regulirane i nadzirane i od neke koristi a US ambasada pružila bi im izravnu potporu. Recimo ovaj dječak, on je mogao biti od koristi da smo ga spremili u Novosibirsk npr. Šta sad. Izgubili smo odličnog vojnika na dulje staze, pa jelte?

Ambasador se zalaže da Sarajevo postane „društveni epicentar svih aktivnosti,“ naglašavajući svoju strast prema glavnom gradu BiH, a sve s ciljem da Sarajevo još više napreduje i oplemeni se kroz sve vrste „događanja.“

„Ova inicijativa pomoći će Sarajevu da osjeti svu raznolikost života i djelovanja koja se često nepravedno raspršuju po provincijama.

Grad će napredovati u svakom smislu – kulturnom, gospodarskom, gerilskom,  pa čak i u smislu sigurnosne stabilnosti, budući da će sve biti pod većom prismotrom,“ naglasio je ambasador.

I zaista, na tragu američkog slogana „Centralizirajmo za bolju kontrolu!“ ambasador nudi Sarajevu ulogu središta svih vrsta aktivnosti, pokazujući ne samo da voli Sarajevo nego i da vjeruje u njegovu sposobnost da podnese i najizazovnije „društvene eksperimente.“

Bilo kako bilo Murpheya se ne može nazvati nedosljednim.

IU l poskok.info

tekst je sarkastična distopija koja problematizira suvišnost osobe trenutnog US ambasadora u BIH, koji bi odavno bio u pržunu da postoji BH sudstvo.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

guest

7 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SAMOKRITIKA NA VRHUNCU: Suljagić poziva da se uhićuje islamističke tviter huškače. Sebe ne vidi među njima

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, komentirao je napad u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, implicirajući da su za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -