Petak, 25 listopada, 2024

Turska kao da završava s Kurdima

Vrlo
- Advertisement -

Turska je pokrenula zračne napade na ciljeve povezane s kurdskim militantima u Siriji i Iraku, odgovarajući na smrtonosni napad na sjedište turske nacionalne zrakoplovne kompanije. U napadu su poginule pet osoba, a Turska za napad krivi Radničku partiju Kurdistana (PKK).

Nacionalna obavještajna organizacija Turske potvrdila je da su ciljali strateške objekte koje koriste PKK i sirijska kurdska milicija, uključujući vojne i energetske strukture te skladišta streljiva. U napadima su korišteni dronovi, a prema izvješćima kurdskih snaga, napadi su rezultirali smrću 12 civila, uključujući dvoje djece, te ranjavanjem 25 osoba.

Ciljevi napada uključivali su civilne objekte poput pekara i elektrana, što je izazvalo dodatne optužbe o nehumanosti napada. Dok Turska nastavlja svoje vojne akcije, kurdske snage i civili na pogođenim područjima bore se s razornim posljedicama ovih napada.

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jim Farley, glavna Fordova faca, priznao da je lud za Xiaomijevom limuzinom

Jim Farley, glavni direktor Forda, otkrio je u razgovoru s voditeljem podcasta Fully Charged, Robertom Llewellynom, da trenutno vozi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -