Četvrtak, 24 listopada, 2024

Trump sve mračniji, napao migrante i oštro prozvao Harris: ‘Žele pljačkati i ubijati naš narod’

Vrlo
- Advertisement -

Donald Trump je tijekom govora u Wisconsinu u sklopu svoje predsjedničke kampanje 2024. godine nastavio s oštrim kritikama na račun ilegalnih migranata i protukandidatkinje Kamale Harris. Bivši američki predsjednik optužio je migrante za niz nasilnih zločina, uključujući napade na mlade žene, te posebno oštro prozvao Harris, nazivajući je “mentalno poremećenom”.

Uz transparente poput „Zaustavite migrantski kriminal“ i „Deportirajte ilegalce sada“, Trump je svoje obraćanje gotovo u cijelosti posvetio migracijskoj krizi na granici SAD-a i Meksika, nazivajući migrante koji su počinili nasilje „čudovištima“ i „hladnim ubojicama“. U govoru, koji je sam nazvao „mračnim“, ponovno je optužio trenutnu administraciju Joea Bidena i Kamale Harris za omogućavanje ulaska milijunima ilegalnih migranata.

Sarafina Chitika, glasnogovornica Harris, odgovorila je da Trump nema „ništa inspirativno“ za ponuditi, već samo širi mrak i podjele. Harris je tijekom svog posjeta granici prošlog tjedna obećala popravak imigracijskog sustava, dok je Trump iskoristio priliku kako bi nastavio promicati tvrdnje o izbornoj krađi 2020. godine i planovima za progon odgovornih, ako bude ponovno izabran.

Trumpovi protivnici kritiziraju ga da cinično koristi tragedije obitelji žrtava kako bi potaknuo svoju kampanju, dok mu neki roditelji koji su izgubili djecu zbog nasilja ilegalnih imigranata ili predoziranja fentanilom pružaju podršku.

 

- Advertisement -
guest

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Turska kao da završava s Kurdima

Turska je pokrenula zračne napade na ciljeve povezane s kurdskim militantima u Siriji i Iraku, odgovarajući na smrtonosni napad...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -