Subota, 19 listopada, 2024

Dodik o Schmidtu: “Rekao je ono što svi stranci misle, ali mudro šute”

Vrlo

 

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dao je oštru izjavu vezano uz nedavnu reakciju visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, o ulozi Alije Izetbegovića. Prema Dodiku, Schmidt je rekao ono što mnogi strani diplomati misle, ali iz nekog razloga šute, a Srbe često nepravedno napadaju.

Dodik se osvrnuo na priopćenje OHR-a, u kojem su naglasili da je Alija Izetbegović bio ključna figura za postizanje mira i Daytonskog sporazuma te da je spasio mnoge živote.

“Schmidt se uplašio”

Kako je rekao Dodik, Schmidt se uplašio reakcija bošnjačkih probosanskih snaga koje, prema Dodikovom mišljenju, drže monopol na istinu u BiH.

“Rekao je ono što stvarno misli, ali se sad boji za svoj položaj, pa je OHR smislio novu laž. Ovo što Schmidt govori o Aliji isto su rekli Carla del Ponte i mnogi drugi, ali mudro šute jer Srbi su meta svih napada,” izjavio je Dodik.

Poziv na dogovor

Dodik je istaknuo da se stalno poziva na dogovor između Srba, Hrvata i Bošnjaka, ali da muslimanske snage ne pokazuju spremnost za razgovor.

„Stranci uvijek rade za svoje interese, ali mi moramo raditi ono što je najbolje za nas. Naša snaga leži u zajedništvu, ali neki ne žele dogovor,” zaključio je Dodik, dodajući da bi smjena Schmidta bila brža kad bi se svi ujedinili u tom cilju.

 

- Advertisement -

35 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

35 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SDA – Demokracija samo kad je zgodno, federalizacija jedini izlaz

SDA nam godinama prodaje priču o bošnjačkoj demokraciji, pluralizmu i toleranciji, dok s druge strane Hrvatima spočitava monolitnost političke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -