Petak, 18 listopada, 2024

Slaven Kovačević – majstor za diskriminaciju i profesionalni ‘Ostali’ u potrazi za srpskim foteljama

Vrlo

U zemlji koja ima više sudova nego kružnih tokova, pojavio se neki plošan lik kojeg bismo mogli nazvati prvoklasnim profesionalnim diskriminiranim tipomSlaven Kovačević.

Ako ste mislili da ste vidjeli sve od političke karikature, čekajte da čujete ovu priču.

Lik je doslovno dobio presudu Europskog suda za ljudska prava u kojoj se RS ne tretira kao entitet niti kao  federalna jedinica u BIH nego kao kanton unutar FBIH, a on, kao neko ko sjedi u FBiH, ne može eto, bognja ti, glasati u RS.

Mislim, da ne povjeruješ – kao da ti, iz Zagreba  želiš glasati na izborima u Dubrovniku i onda se ljutiš kad ti to ne daju. Pazi, RS je sad, prema ESLJP-u, nešto što jest, ali i ne mora biti federalna jedinica. Zbunjuje? Ma naravno, to je poanta – zato Slaven cvjeta.

A gdje to Slaven radi?

U otetom kabinetu Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva po sili ustavnog nasilja. Znači, naš Slavenčić se tu fino uvalio kao kadar koji je više promjena nacionalnosti proživio nego prosječni balkanski sapunasti lik. On je bio Hrvat, Srbin, Bošnjak, pa Ostali, i sve to u jednoj dekadi. Valjda nije stigao biti Eskim, ali dao bi on šansu i tome da može birati predstavnika u Predsjedništvu iz reda Inuita.

I dok Slaven tako sjedi u fotelji hrvatskog člana, zajedno sa svojim šefom Željkom Komšićem, koji se Hrvata sjeća samo kad pređe granicu, život mu nije tako loš.

Sve mu je servirano: oteta plaća, otet kabinet, otet narod, a on još ima hrabrosti mahati presudom iz Strasbourga.

Naravno, ESLJP je sad novi Jocker Zovi u kojem Kovačević i Komšić dijele karte diskriminacije – Slaven je “diskriminiran” jer ne može birati Srbe, a Komšić jer ne može biti Hrvat ni kad se potrudi.

Evo, čekam trenutak kad će Slaven objaviti da je prešao u Nacionalni pokret za prava Marsovaca jer ni njima nisu omogućili pravo da glasaju na Zemlji.

Ali, vratimo se na njegovu presudu.

Ova presuda zapravo kaže: “Svi građani FBiH su diskriminirani jer ne mogu birati predstavnike u RS.” premda ustav BIH doista ne daje  mogućnost građanima FBIH da biraju čak niti vodstvo distrikta Brčko a kamo li RS.

Znači, ako živiš u Sarajevu, jasno je prema Slavenu da bi trebao imati pravo nametati i srpskog člana Predsjedništva u Banjaluci, jer, Bože moj, zašto ne?

I tako, naša pravna zvijezda Slaven uvodi apsurd koji će zaustaviti cijelu Europu.

Po toj logici, Škoti su diskriminirani jer ne mogu birati engleskog premijera, i naravno, Valonci su isto u totalnom škripcu jer im nije dopušteno da određuju tko će sjediti u flandrijskom parlamentu.

Slavenovo genijalno pravno tumačenje sada prijeti da Europu pošalje na terapiju.

Mislim, EU je već dovoljno zbrkana, ali Slavenov “diskriminirani” mozak iz Strasbourga može je potpuno zakočiti.

Pa tko će im sada objasniti da nije u redu da stanovnici Danske odlučuju o njemačkom kancelaru, ili da svi Europljani sad moraju sudjelovati u izborima u svim državama članicama?

Ali, ne zaboravimo – sve to Kovačević radi s osmijehom, jer za njega je sve to zajebancija na tuđi račun. On je  u pravosuđu ono što je Zoran Perković u diplomaciji. Jebeni zajebant. Ljudi se po Jablanici o jadu zabavili, djecu traže po podzemlju i  blatu, vjerujući da će ovaj jad od države nekako opstati, makar im više ni ta vjera nije toliko jaka, a on baja, udario perom na državu vodoravno i okomito. Baš kao da želi da je nema.

Sjeo je u Komšićev ured, dobio fotelju, plaću, svjestan je koliko iritira i koliko ubija vjeru svima da je ovaj eksperiment moguć a u slobodno vrijeme smišlja kako Europu natjerati da se pokloni njegovoj ingenioznosti.

A njegova ingenioznost je otprilike na razini gdje se pita: “Ako ne mogu birati srpskog člana Predsjedništva, zašto bih se uopće igrao demokracije?”

I što radi njegov šef Komšić? Sjedi i uživa u otetoj fotelji dok Slaven maše presudama koje prijete srušiti europske pravne sisteme.

Sve to dok se smiju Plenkoviću, koji dolazi u Sarajevo i čudi se kad mu kažu da je hrvatski član Predsjedništva netko tko uopće ne zna što znači biti Hrvat. I da je Kovačević koji tvrdi da nije Hrvat prije nekog vremena u Zagrebu uvjerio Plenkovićeve tete u birokraciji da on Hrvat jest.

Pa da, dragi Slavene, kretenu, ti si heroj našeg doba. Heroj si u zemlji gdje više nitko ne zna tko je tko, gdje su svi diskriminirani, ali ti si našao način da od toga napraviš karijeru. Doduše na grbači svog preglasanog naroda.

Bravo džukelo većinskog nacionalizma, tvoji su snovi veći od tvoje nacionalnosti – što god ona trenutno bila.

Takorekuć uspio si.

IUrkov l poskok.info

- Advertisement -

20 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

20 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -