Četvrtak, 17 listopada, 2024

Slovački premijer Robert Fico: Velika je vjerojatnost da će rat u Ukrajini uskoro završiti

Vrlo

Slovački premijer Robert Fico izjavio je kako postoji velika vjerojatnost da će rat u Ukrajini uskoro doći kraju, prenosi slovačka novinska agencija TASR. Fico je svoju izjavu dao pred parlamentarnim odborom, napominjući kako se “sutra očekuje neka naznaka jer se iznenada pojavljuje tema o pozivanju Ukrajine u NATO.”

Fico će sudjelovati na nadolazećem summitu Europske unije, na kojem će prisustvovati i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji će iznijeti detalje svog Plana pobjede pred europskim čelnicima.

Zelenski je već danas u ukrajinskom parlamentu po prvi put objavio pet ključnih točaka Plana pobjede, uključujući poziv za članstvo u NATO-u, obrambeni aspekt, nenuklearno odvraćanje od ruske agresije, ekonomski aspekt i poslijeratnu sigurnosnu arhitekturu. Tri dodatne točke plana ostale su povjerljive, ali su podijeljene sa zapadnim partnerima.

Fico je ranije izjavio kako će blokirati ulazak Ukrajine u NATO dok je na čelu slovačke vlade. Od kada je pobijedio na prošlogodišnjim izborima, promijenio je politiku prethodne vlade koja je pružala materijalnu pomoć Ukrajini, obećavši da njegova vlada neće slati “nijedan metak” Ukrajini.

Oznake:

- Advertisement -

3 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Nije majka Muju kudila što je lagao, nego što se branio

Zapeli smo u ne bilo kakvoj  bosanskoj tragikomediji, nego elitnoj gdje glavne uloge tumače strani visoki predstavnici i ulica...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -