Srijeda, 16 listopada, 2024

SDA – od branitelja domovine do rodbinske firme: Kako su supruge i rođaci postali važniji od države

Vrlo

SDA. Stranka koja se, sudeći po njihovim vlastitim pričama, godinama herojski borila za Bosnu i Hercegovinu. Srećom, nisu je obranili mačevima i štitovima, nego rodbinskim vezama i supružničkim ugovorima. I tako, dok je država tonula, oni su zbrinjavali – ne narod, nego vlastite porodice. Ustavni sud? Nije to više institucija koja čuva zakone, to je postao obiteljski biznis. Pa ko ne bi volio da mu žena bude u Ustavnom sudu?

Kada Safet Softić izjavi da je nedolaskom na sjednicu pokušao “spriječiti usvajanje Prijedloga zakona”, to je samo elegantan način da kaže – nismo se pojavili jer bismo morali braniti nešto što već odavno ne štitimo. Jer ko bi branio državu kad se mora braniti vlastita fotelja? Što bi bilo glasati o sudu koji bi mogao “naštetiti” našim supružnicima, rođacima i prijateljima? Jer realno, BiH institucije su idealne za malo rodbinske akomodacije. I sve to dok govore o državi, zakonu i pravdi. Pa da ti suza krene.

SDA se nije samo okrenula protiv države – oni su je počeli tretirati kao svoju privatnu firmu, gdje se umjesto kvalifikacija traži pravo prezime. Dok su ih njihovi birači doživljavali kao branitelje domovine, oni su iznutra razrađivali sofisticirani sistem u kojem je sramota nemati – ali nije sramota ukrasti. Lopove su promovirali u heroje, a kriminalce u uzore. I sve to, naravno, uz blagoslov svojih supruga iz Ustavnog suda.

Kako je to sjajno za SDA – svaki put kad dođe do kakvog problema, uvijek postoji Dodik, HDZ ili Trojka koje mogu kriviti za sve. Zgodno, zar ne? Jer kako bi drugačije opravdali tu rodbinsku karijeru koju su izgradili unutar državnih institucija? Optuže druge, govore o nekim “dogovorima iz Laktaša”, a zapravo samo čuvaju vlastite interese, dok ih narod s nostalgijom još uvijek doživljava kao nekakve spasitelje.

I tako, dok Safet govori o “blokadama” i “lažima”, a Konaković ga proziva za izdaju, istina ostaje kristalno jasna: SDA nije više stranka, to je firma. A kad imaš dobru firmu, moraš zaposliti suprugu, rođaka, pa možda i kuma. I tko bi ih za to krivio? Jer ako ništa drugo, barem su vjerni svojoj obitelji. A država? Ah, to je već neka druga priča.

Ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković je reagirao na izjave delegata SDA u Klubu Bošnjaka Safeta Softića, koji je izjavio da je Klub Bošnjaka u Domu naroda nedolaskom na sjednicu pokušao spriječiti da dođe do usvajanja Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH.

Kako Softić tvrdi, oni su se bojali ishoda eventualnog glasanja u drugom domu Parlamenta BiH – Zastupničkom, gdje bi, kako je kazao, “trojka podržala ovaj Prijedlog na osnovu dogovora iz Laktaša”.

Nakon ove izjave Softića, Konaković je optužio SDA za izdaju države.

– Koliko je bolest uzela maha pokazuje gostovanje Safeta Softića na N1. Čovjek kojeg sam smatrao umjerenim i normalnim bez da trepne laže kao najgori botovi koje je izmislila i koje financira SDA. I to treba nazivati pravim imenom. Lažljivci okorjeli u svojim lažima.

Izdali su državu trgovinom revizije presude protiv Srbije, oslabili institucije države Bosne i Hercegovine, svi do jednog zbrinuli supruge, rodbinu i prijatelje na državne jasle.

Ovaj koji večeras u ime ekipe laže suprugu je smjestio u Ustavni sud, a oni nama govore o politici u Ustavnom sudu.I danas su u koaliciji s HDZ-om gdje god mogu, u SBŽ gdje su dali većine tom istom HDZ-u, a govore nama drže. Potpisali legitimno predstavljanje u Mostarskom sporazumu. Blokirali su državu i Dom naroda po uzoru na Dodika i sad se lažima pokušavaju izvući, lažima na trojku naravno.

Realno smo se uspavali i pustili lažljivce da razviju laži o izdaji, mahom dezerteri i trezoraši. Lopove prave herojima i uzorima, o kriminalcima u zatvoru govore sve najbolje i pobjede u nekim općinama posvećuju Novaliću i Berilu.

Napravili sistem u kojem je sramota nemati, a nije sramota ukrasti. Nikad se sa tim ne smijemo pomiriti niti na to pristati. Safet Softić je lažljivac – poručio je Konaković.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -